Intabulare, carte funciara

Lista articolelor despre intabulare si carte funciara pe AflaCum.ro

Articole despre intabulare si carte funciara

Citeste cele mai noi articole despre intabulare si carte funciara publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre intabulare si carte funciara, pe AflaCum.ro!

Informatii utile despre ce este si la ce foloseste cadastrul si intabularea!

Cadastrul realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea imobilelor (apartamente, terenuri, case) in documentele cadastrale si reprezentarea acestora pe harti si planuri cadastrale.

Cartea funciara cuprinde descrierea imobilelor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, la actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele. Pe scurt, intabularea reprezintă înscrierea unui imobil.

Nu trebuie sa mai stai la cozi uriase pentru obtinerea unui extras de carte funciara! Acesta se poate obtine foarte usor si de acasa, din fata calculatorului!

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a implementat, de cateva luni, o aplicatie electronica (ePayment) prin intermediul careia solicitantul poate obtine extrasul de carte funciara pentru informare si in varianta online (epay.ancpi.ro).

Pentru extrasul de carte funciara de informare( in legatura cu imobilele inscrise in cartea funciara: suprafetele concrete, vecinii proprietatilor respective, cine este proprietarul, ce alte drepturi exista in legatura cu acel imobil, daca exista ipoteci etc) solicitantul trebuie sa achite 20 lei. Plata se poate face cu ajutorul cardului.

Daca vreti sa vindeti locuinta, este bine sa pregatiti din timp actele necesare pentru incheierea tranzactiei.

Conform noului Cod Civil din 2013, pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare a unui imobil aveti nevoie de urmatoarele documente:

- actul de identitate sau la certificatul de casatorie, ori sentinta de divort, dupa caz.
- actul de proprietate al locuintei
- actul de cadastru
- actul care atesta inscrierea in cartea funciara a imobilului sau intabularea locuintei.

Taxele de intabulare stabilite de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara difera de la caz la caz in functie de constructie: apartament, casa, constructie noua etc. si de valoarea acesteia.

Actele vor fi prezentate la notar atat in original, cat si copie.

In caz ca nu aveti timp sa va ocupati de toate operatiunile care preced vanzarea locuintei, puteti apela la o firma specializata.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.