IQ, calitati ciudate

Lista articolelor despre IQ si calitati ciudate pe AflaCum.ro

Articole despre IQ si calitati ciudate

Citeste cele mai noi articole despre IQ si calitati ciudate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre IQ si calitati ciudate, pe AflaCum.ro!

Exista calitati pe care lumea din jur le poate considera ciudate. In realitate, ele sunt o virtute a oamenilor destepti, a persoanelor cu IQ-ul peste medie. Spre exemplu, oamenii de stiinta au dovedit ca persoanele care folosesc un limbaj colorat si injura din cand in cand sunt mai destepti decat majoritatea. Exista o lista intreaga de calitati ciudate care denota un IQ mare. Iata ce include aceasta:

Mergi foarte repede. Exista o corelare directa intre nivelul de inteligenta si viteza de mers: rapiditatea in deplasare are o influenta pozitiva asupra abilitatilor cognitive. S-a dovedit ca persoanele care merg mai repede obtin cu 16 puncte mai mult in testele de IQ decat cele care merg mai incet. Mai mult, mergand mai rapid, imbatranesti mai incet, iar creierul ramane mai activ.

Nu-ti plac dusurile fierbinti. Este bine sa ai parte de bai calde si relaxante, dar este mai benefic pentru creier sa faci dusuri scurte si reci. Mai mult, ar fi bine sa folosesti si strategia de combinare a temperaturilor apei: cateva secunde de dus rece, apoi cateva secunde de dus fierbinte. Repeta procesul de cateva ori. Aceste diferente de temperatura , spun oameni de stiinta, imbunatatesc memoria, starea de spirit si te energizeaza peste zi.

Orice om are obiceiuri mai putin pozitive, cunoscute in popor ca obiceiuri proaste. Acestea deranjeaza, de cele mai multe ori, persoanele din jur, insa, in mod surprinzator, ii ajuta pe cei care le folosesc.

Oamenii de stiinta au reusit sa intocmeasca un top 3 al proastelor obiceiuri la persoanele cu IQ ridicat. Sa vedem care este acesta:

1. Nu se trezesc de dimineata. Oamenii destepti urasca sa se trezeasca de dimineata. De obicei, au program de lucru, dupa-amiaza, cand dau un randament excelent. In general, nu prea dorm noaptea.

Oamenii au, uneori, tendinta de a face lucruri gresite. Din pacate, isi dau seama prea tarziu sau deloc... Mai jos, iti prezentam o lista de comportamente pe care oamenii destepti le evita.

Daca obisnuiesti sa te comporti ca in exemplele prezentate in acest articol, e cazul sa iti revizuiesti atitudinea.

1. Esti categoric. O persoana inteligenta nu exclude si alte puncte de vedere si are capacitatea de a intelege cand greseste. Daca, in schimb, cineva este categoric si respinge alte opinii, probabil ca nu este suficient de inteligent. Charles Darwin a spus: Ignoranta da mai multa incredere decat cunoasterea. Oamenii de stiinta au demonstrat ca, cu cat oamenii stiu mai putine, cu atat devin mai increzatori in propriile persoane. Acest fenomen este numit efectul Dunning-Kruger( eroare de apreciere in care persoane incompetente apreciaza eronat competenta lor ca fiind mult mai mare decat in realitate.)

Oamenii cred ca filmele nu reprezinta decat o forma de divertisment. Nu e vorba doar de-atat. Din astfel de productii invatam o multime de lucruri despre tehnologie, istorie, literatura etc.

Teatrul detine, practic, toate elementele unei educatii de baza: muzica, literatura, dans, istoria si chiar politica.  El a fost precursorul a ceea ce, mai tarziu, avea sa devina Hoollywood-ul de divertisment. Impactul teatrului asupra societatii, insa,  a fost mult mai curat decat blitzurile si stralucirea starurilor.  In teatru, banii nu reprezentau un scop. Arta pura era cu adevarat importanta.

In schimb, filmele au devenit un instrument de schimbare sociala, o industrie in care se invart sume exorbitante. Filmele influenteaza enorm. Exista oameni care sunt atat de patrunsi de filme, incat incep sa confunde fictiunea cu realitatea. Oamenii sunt judecati si categorisiti dupa filmele pe care le vizioneaza. Un individ care adora filmele de duzina, cu multa violenta gratuita, sange si alte tipare nocive, este clar mai putin cerebral decat tipul care il prefera pe DeNiro, sa zicem, in roluri intelectuale. In ciuda acestor tipare negative, exista elemente care demonstreaza ca filmele te pot face mai inteligent.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.