Jogging, alergat

Lista articolelor despre jogging si alergat pe AflaCum.ro

Articole despre jogging si alergat

Citeste cele mai noi articole despre jogging si alergat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre jogging si alergat, pe AflaCum.ro!

Chiar daca poate parea simplu, jogging-ul este mai dificil decat ne-am putea inchipui.

Iata cum poti practica jogging timp de sapte saptamani urmand cateva sfaturi, dar si un program adecvat:

Procurarea echipamentului adecvat

Circa 621 de milioane de oameni de pe intreg Mapamondul transforma alergatul in hobby sau in activitate de mentinere a conditiei fizice! Asa s-a ajuns ca peste 11 miliarde de dolari(55 miliarde de lei) sa fie cheltuite in intreaga lume pe echipamentele specifice! Sunt cifre incurajatoare, care arata ca omului modern ii pasa de sanatatea sa! Azi nu vom vorbi, totusi, despre efectele pozitive ale alergarilor, ci despre anumite mituri create in jurul acestui fenomen deosebit de popular. Speram ca informatiile de mai jos te vor ajuta!

Mituri despre alergare. Multi le considera adevaruri, dar nu e asa:

1. Alergarile ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. Sa alergi sistematic reprezinta o modalitate excelenta de a-ti imbunatati activitatea inimii, starea de spirit si calitatea somnului. In schimb, in ciuda credintei populare, alergarea nu este cel mai bun exercitiu pentru slabit! Este vorba, de fapt, de raportul calorii arse vs calorii consumate dupa efort. In cele mai multe cazuri, oamenii vor consuma mult mai multe calorii dupa alergare. Daca obiectivul tau este sa scapi de cateva kilograme, ar trebui sa te concentrezi pe antrenamente de mare intensitate. Ciclismul, antrenamentul de forta si cardio cu intervale de intensitate scazuta pot fi de mare ajutor. Aastfel vei schimba ritmul , iar organismul tau va arde mai multe calorii, trecand de la intensitate scazuta la intensitate ridicata.

Daca intentionezi sa slabesti, probabil primul gand care iti vine in minte este sa te apuci de alergat. Nu e rau deloc! Totusi, s-ar putea sa ai timp limitat la dispozitie sau sa ai ceva probleme fizice, cum ar fi cele articulare. In oricare dintre aceste situatii, trebuie sa cauti alternative. Iar ele exista!

O alergare de jumatate de ora inseamna eliminarea a 298 calorii. Asta daca viteza medie este de 8 km/h. Iata care ar fi alternativele, unele chiar mai eficiente:

1. Saritura cu coarda - 372 calorii. Acesta nu este doar un joc popular pentru copii, ci si un exercitiu obisnuit printre sportivii de performanta. Saritura cu coarda ajuta la coordonare si sincronizare, dar reprezinta si un excelent exercitiu cardio. Poti s-o faci in felul tau. Nu exista un exercitiu prestabilit pentru saritura cu coarda!

Poate parea imposibil sa slabiti in 24 de ore, insa pierderea in greutate consta, de fapt, in determinarea numarului de calorii consumate si a celor arse.

Puteti slabi un kilogram pe zi, daca reusiti sa ardeti mai multe calorii decat consumati, dupa cum urmeaza:

Caloriile. In primul rand, este indicat sa reduceti numarul de calorii consumate pe zi. O persoana obisnuita consuma in jur de 2000 de calorii pe zi, numai din mancare. Daca doriti sa slabiti, va trebui sa reduceti acest numar. Unele persoane pot functiona normal cu numai 1000 de calorii, pe zi, iar altele au nevoie de 1200-1500. Este foarte important sa nu depasiti 2000 de calorii pe zi, deoarece astfel va veti ingrasa intr-o zi, in loc sa slabiti. Verificati alimentele consumate si calculati numarul de calorii consumate. Nu uitati de bauturi si gustari, deoarece o cana de ciocolata calda, de exemplu, poate contine sute, poate chiar mii de calorii.

Alergatul a devenit o activitate foarte populara in ultimii ani. Pe langa faptul ca poti lua o gura de aer proaspat in timp ce alergi in aer liber, acest sport are beneficii asupra inimii, te ajuta sa socializezi si sa iti mentii conditia fizica.

In timp ce alergi, picioarele au nevoie de protectie pentru ca membrele inferioare sunt expuse la accidentari in timp ce toata greutatea se sprijina in ele. De aceea, ai nevoie de o incaltaminte comoda in timp ce alergi sau te incalzesti. Pentru a avea parte de jogging in deplina siguranta, ai grija sa iei in calcul toate riscurile la care iti expui picioarele. 

Iata  cateva sugestii utile menite sa iti protejeze picioarele, astfel incat alergatul sa fie o imbinare fericita de sport si sanatate, pe masura eforturilor depuse  de tine in timp ce alergi.