Manipulare

Lista articolelor despre manipulare pe AflaCum.ro

Articole despre manipulare

Citeste cele mai noi articole despre manipulare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre manipulare, pe AflaCum.ro!

Multi dintre noi cunosc sentimentul de manipulare. Influenta emotionala poate fi un instrument puternic, iar unii il folosesc in mod activ, pentru a profita de naivitatea, bunatatea victimelor.

Astazi, iti prezentam o lista de 8 semne care te vor ajuta sa identifici capcanele unui manipulator emotional:

1. Iti submineaza increderea in propria judecata. Manipulatorii emotionali sunt mincinosi innascuti, deci sunt foarte talentati. Ei sustin ca nu au facut ceva(o actiune negativa), chiar daca i-ai prins facand acel ceva. Cel mai rau lucru este ca mint asa de bine si sunt atat de convingataori incat te fac sa te indoiesti de propria judecata. Intotdeauna vor insista ca problemele sunt doar in mintea ta. E modul lor preferat de a te controla.

Intr-o societate in care oamenii se vaita ca altii iau decizii pentru ei, e important sa stii ce e manipularea si cum poti s-o eviti. Din pacate, in mod cotidian suntem inconjurati de persoane care incearca sa ne manipuleze. Unii oameni o fac perfect constient si reprezinta un pericol major, altii inconstient(prieteni, familie) din dorinta de-asi pune amprenta in vietile persoanelor dragi.

Prin natura noastra, manipulam si suntem manipulati. Important e sa nu o facem cu un scop ascuns, care sa produca rau persoanelor din jurul nostru.

Exista cateva reguli(sfaturi) care te vor ajuta, cu siguranta, sa identifici manipularea si sa o eviti, pe cat posibil.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.