Masina iarna

Lista articolelor despre masina iarna pe AflaCum.ro

Articole despre masina iarna

Citeste cele mai noi articole despre masina iarna publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre masina iarna, pe AflaCum.ro!

Iarna este o perioada dificila pentru soferi, care trebuie sa se ingrijeasca in mod suplimentar de masinile lor. Schimbarea anvelopelor, curatarea zapezii si a ghetii de pe masina de dimineata, dezaburirea parbrizului si a geamurilor sunt doar cateva dintre problemele de care se lovesc pe timp de iarna. Din fericire, exista cateva trucuri prin care iti poti usura viata de sofer in zilele friguroase.

Cum sa ingrijesti masina pe timp de iarna:

1. Usi inghetate. Prevenire: Foloseste un spray de gatit obisnuit , care poate fi gasit in orice hiperrmarket sau toarna ulei de floarea-soarelui intr-un pulverizator. Pulverizeaza uleiul pe garniturile de cauciuc ale usilor, apoi sterge uleiul cu prosoape de bucatarie.

Autoturismele pot fi greu de pornit in sezonul rece, din cauza temperaturilor scazute care afecteaza motorul. Iata cum puteti porni masina iarna:

1. Opriti incalzirea, dezaburirea, stergatoarele, luminile si radioul, deoarece acestea consuma mult curent si masina va fi mai greu de pornit.

2. Incalziti bateria, cu ajutorul unei paturi electrice, timp de cateva minute.

Temperaturile foarte scazute pot afecta bateria unei masini si implicit pornirea acesteia. Iata cum poti porni masina cand este foarte frig:

1. Pornirea motorului:

- daca nu ati pornit masina cateva zile si banuiti ca vi s-a golit bateria,inchideti toate usile si pornititoate setarile ce necesita consum de curent, cum ar fi incalzirea, dezaburirea, radio-ul si farurile, pentru a putea porni motorul.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.