Cum sa ingrijesti masina pe timp de iarna

Cum sa ingrijesti masina pe timp de iarna

Iarna este o perioada dificila pentru soferi, care trebuie sa se ingrijeasca in mod suplimentar de masinile lor. Schimbarea anvelopelor, curatarea zapezii si a ghetii de pe masina de dimineata, dezaburirea parbrizului si a geamurilor sunt doar cateva dintre problemele de care se lovesc pe timp de iarna. Din fericire, exista cateva trucuri prin care iti poti usura viata de sofer in zilele friguroase.

Cum sa ingrijesti masina pe timp de iarna:

1. Usi inghetate. Prevenire: Foloseste un spray de gatit obisnuit , care poate fi gasit in orice hiperrmarket sau toarna ulei de floarea-soarelui intr-un pulverizator. Pulverizeaza uleiul pe garniturile de cauciuc ale usilor, apoi sterge uleiul cu prosoape de bucatarie.

2. Geamuri aburite. Freaca geamurile cu o guma pentru tabla. Astfel, geamul se va curata fara urme si mizerie. Prevenire. Umple un ciorap vechi sau o plasa din panza cu asternut pentru pisici. Plaseaza ciorapul. pounga sub scanukl din fata al masinii. Nisipul pentru litiera va absorbi umezeala si astfel geamurile nu se vor mai aburi la fel de usor. Sfat: : nu lasa sticle de apa deschise sau alte bauturi in masina peste noapte.

3. Geamuri inghetate. Amesteca otet cu apa (in proportii 3:1) si pulverizeaza aceasta solutie pe geamurile inghetate pentru a le curata. Prevenire: daca geamurile masinii sunt deja inghetate, exista o modalitate simpla de a le dezgheta rapid. Intr-un pulverizator, amesteca: 600 ml de alcool, 200 ml de apa si o picatura de detergent de vase. Pulverizeaza amestecul pe ferestrele inghetate si gheata se va topi.

4. Oglinzi retrovizoare inghetate. Prevenire: Pentru a evita inghetarea oglinzilor laterale, te sfatuim sa le acoperi peste noapte cu pungi de plastic stranse cu elastice de cauciuc. Daca oglinzile sunt deja inghetate, curata-le cu atentie folosind o racleta sau foloseste metoda de mai sus, cea pe baza de apa si otet.

5. Masina blocata in zapada. Cu exceptia cazului in care masina ta este ingropata in zapada pana la geamuri, este destul de simplu sa o scoti din zapada fara ajutorul nmanui. Cum sa rezolvi problema: In cazul in care conduci masina in zilele reci cu zapada, este o idee buna sa pastrezi cativa saci de asternut pentru pisici in portbagaj. Daca masina ta ramane blocata in zapada, imprastie niste asternut pentru pisici in fata anvelopelor si vei iesi din situatia grea. Un alt truc grozav pentru a scaote autoturismul din zapada este folosirea covoraselor. Scoate covorasele din masina si pune-le sub cauciucuri. Astfel masina va capata suficienta tractiune pentru a se elibera din omat.

6. Faruri inghetate. Prevenire: in primul rand, curata farurile bine si lasa-le sa se usuce. Apoi aplica un strat subtire de ceara. Acesta va preveni acumularea zapezii pe faruri. Protectia va dura saptamani intregi.

7. Sistemul de inchidere a usilor inghetat. Cum sa rezolvi problema: foloseste dezinfectant obisnuit pentru maini . Alcoolul din acesta va indeparta gheata si va debloca sistemul de inchidere. Pune doar cateva picaturi de dezinfectant pentru maini pe cheie sau in gaura cheii si problema se va rezolva. De asemenea, poti utiliza o metoda veche pentru a remedia aceasta problema. Incalzeste cheia masinii cu un chibrit sau cu o bricheta si introdu-o in broasca. Prevenire: pentru a impiedica inghetarea incuietorilor de la masina, pulverizeaza putin WD-40 in gaura cheii.

Citeste si: Trucuri pentru ingrijirea masinii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ti-ai cumparat masina? Daca da, o perioada scurta, probabil vei avea mare grija de ea. Odata, insa,...
Exista o multime de trucuri practice pe care le poti folosi pentru a scapa de micile probleme...
Nu este dificil sa conduci o masina. Daca vrei sa evoluezi, insa, ca sofer, trebuie sa aplici...