Medic familie, card sanatate

Lista articolelor despre medic familie si card sanatate pe AflaCum.ro

Articole despre medic familie si card sanatate

Citeste cele mai noi articole despre medic familie si card sanatate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre medic familie si card sanatate, pe AflaCum.ro!

Daca figurezi pe lista asiguratilor CASMB si inca nu ai primit cardul national de sanatate prin intermediul factorului postal, verifica mai intai existenta acestuia in retururile primite de la posta, accesand aici.

In caz ca raspunsul primit pe platforma informatica arata ca documentul electronic a fost receptionat la CASMB, a fost expediat spre eliberare, a fost expediat in sediul CASMB din Str. Vasile Lascar nr. 27 sau a fost expediat catre medicul de familie, este necesar sa ridici cardul direct de la adresa CASMB mentionata sau de la cabinetul medicului de familie.

Cardurile se ridica de la sediul din strada Vasile Lascar nr. 27, sector 2, dupa urmatorul program:

luni, marti, miercuri: 9 - 16

joi: 12 - 18

vineri: 9 – 13.

Covid 19 continua sa dea peste cap intreaga Planeta. Oamenii de stiinta se straduiesc sa gaseasca un remediu. In aer pluteste incertitudinea. Economia mondiala are de suferit. La fel si buzunarele multor oameni de rand, care si-au pierdut job-urile sau carora li s-au taiat simtitor din salarii. Practic, e aproape imposibil sa nu te afecteze psihic toata aceasta perioada de presiune, in care trebuie sa te supui unor reguli de igiena si/sau izolare.

Pentru a trece , totusi, mai usor, peste dificultatile declansate de Covid 19, e bine sa te informezi si sa stii cum sa actionezi in orice situatie. In acest sens, te ajuta si Societatea Nationala de Medicina Familiei, care, printr-o scrisoare deschisa, iti transmite cum sa procedezi in cazul nefericit in care apar simptome de Covid 19, dar si alte amanunte importante referitoare la acest virus.

Ai simptomele unei boli respiratorii sau alte semnale care te duc cu gandul la Covid 19? Atunci trebuie sa:

Ai pierdut cardul de sanatate? Nu e cazul sa intri in panica. Poti rezolva problema destul de simplu. E necesar doar sa respecti anumiti pasi. Despre acestia in cele ce urmeaza.

Cum procedezi daca ai pierdut cardul de sanatate:

- depune o cerere la casa judeteana in evidenta careia te afli un card duplicat in maximum 15 zile de la momentul disparitiei cardului original de sanatate, Mai ai nevoie de urmatoarele documente:

Cardul de sanatate este esential in societatea moderna. El dovedeste practic ca esti asigurat si astfel poti primi servicii gratuite medicale. Trebuie sa stii, insa, ca acest card expira, la fel cum se intampla si cu un card bancar, spre exemplu. Data expirarii este trecuta pe fata cardului.

Conform datelor oficiale circa 730 000 carduri de sanatate au expirat sau vor expira pana la finele anului in curs. Verifica simplu, daca te afli intr-o asemenea situatie, uitandu-te pe fata cardului, unde e trecuta data expirarii.

Ce trebuie sa faci daca a expirat cardul? Nu trebuie sa faci mare lucru. Cu ajutorul bazei de date, CNAS iti va edita un card nou, pe care ti-l va trimite prin posta pe adresa de domiciliu. Asadar, trebuie sa fii acasa pentru a beneficia din nou de cardul de sanatate.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate(CNAS) a dat publicitatii o lista de 59 afectiuni pentru care nu mai e nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie.

Daca, din pacate, suferi de una(mai multe) dintre bolile din lista de mai jos, te poti prezenta direct la medicul de specialitate pentru consultatie si tratament. Nu mai e necesar biletul de trimitere de la medicul de familie. Lista bolilor care intra in aceasta categorie:

1. Infarct miocardic si Angina pectorala instabila

Examenul rectal este una dintre metodele prin  care medicii verifica prostata, pentru a descoperi posibilele anomalii ce indica prezenta cancerului de prostata, prostata marita sau prostatita.

Specialistii nu recomanda pacientilor sa-si faca singuri un astfel de control, deoarece acest procedeu necesita o buna pregatire.

Iata ce trebuie sa faceti daca doriti sa va faceti singuri un consult de prostata:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Utilizarea cardului de sanatate devine obligatorie incepand cu 1 februarie 2015, prevede un proiect de hotarare de...
Primii asigurati din tara care au primit carduri de sanatate sunt bucurestenii. Daca te afli deja in...