Medicamente, memorie

Lista articolelor despre medicamente si memorie pe AflaCum.ro

Articole despre medicamente si memorie

Citeste cele mai noi articole despre medicamente si memorie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre medicamente si memorie, pe AflaCum.ro!

Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de intrebare la care n-o sa gasesti niciodata un raspuns complet. Da, tratamentele nu sunt ideale, insa reprezinta singura cale stiintifica in lupta contra bolilor. Din pacate, de cele mai multe ori, medicamentele au efecte secundare care pot afecta sanatatea.

Nu stim daca responsabilii din industria medicamentelor ar putea crea sau vor sa creeze pilule fara efecte secundare. Sunt multe scenarii pe baza acestui subiect, iar tema articolului nostru e alta. Ce stim cu exactitate este ca unele dintre medicamente provoaca efecte grave, precum caderea parului, pierderea poftei de mancare sau insomnie.

Astazi, iti prezentam o lista de 10 medicamente care pot avea repercusiuni grave asupra memoriei. Topul este intocmit pe baza unor expereinte traite de persoane care au folosit respectivele medicamente si nu reprezinta un adevar stiintific. Pentru orice problema legata de medicamentele tale, contacteaza imediat medicul!

Citeste prospectul medicamentului Lucetam si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Piracetamul este o substanta nootropa care amelioreaza functiile psihice implicate in procesele cognitive precum învatarea, memoria, atentia si starea de constienta, atat la subiectii normali cat si la cei cu afectiuni neuropsihice, fara sa determine efecte psihostimulante sau sedative.

Prezentare:

Citeste prospectul medicamentului  Aslavital, fiole si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tratamentul profilactic si curativ al formelor de imbatranire predominant cerebrala si cardiovasculara. Se aplica, de asemenea, in astenia psihica si fizica, surmenajul intelectual, tulburari de memorie si de concentrare a atentiei, in stari depresive si de hiperemotivitate. Este indicat in ateroscleroza generalizata sau cu predominenta cerebrala, coronariana, periferica (arterite), in prevenirea si combaterea accidentelor tromboembolice si a sechelelor posthemoragice.

Compozitie: Drajeuri continand clorhidrat de procaina 100 mg, acid benzoic 6 mg, clorhidrat de piridoxina 30 mg. Fiole 5 ml continand clorhidrat de procaina 100 mg, acid benzoic 6 mg, acid glutamic 64 mg.

Memoria este un proces psihic esential pentru evolutia omului. Ea consta in intiparirea, recunoasterea si reproducerea senzatiilor, sentimentelor, miscarilor, cunostintelor din trecut. Altfel spus, viata ar fi inutila fara memorie. Odata cu imbatranirea, memoria are de suferit, mai mult sau mai putin. Din fericire, exista tehnici de stimulare a memoriei. Una dintre ele este meditatia.

Cum sa imbunatatesti memoria. Meditatia te ajuta:

1. Meditatia mindfulness implica concentrarea asupra momentului prezent, adesea prin observarea respiratiei. Aceasta metoda reduce stresul si imbunatateste conexiunile intre regiunile creierului responsabile de memorie.

Memoria este esentiala intr-o societate in care informatiile curg din toate directiile pe banda rulanta. Trebuie sa fim capabili sa retinem elementele importante, ceea ce conteaza pentru dezvoltarea noastra socio-umana. Pentru a mentine sanatatea creierului, e necesar sa te odihnesti cum trebuie, sa introduci exercitiile fizice in viata cotidiana si sa ai o aliimentatie cat mai sanatoasa. Exista, inclusiv, alimente care ajuta la imbunatatirea memoriei. Iata care sunt acestea:

Alimente benefice pentru memorie:

Ceapa este un bun somnifer, dar si un element ajutator pentru creier. Consumata regula, ceapa imbunatateste memoria.

Uitam de multe ori lucruri importante, dar ne amintim, chiar si dupa o perioada lunga, momente dureroase, care nu ne fac bine. Spre exemplu, poti uita unde ai pus cheile de la casa, desi le aveai in mana in urma cu 10 minute, dar iti poate ramane in minte amintirea fostei iubiri, ani buni, ravansindu-te cand ti-e lumea mai draga. Totul este despre creierul uman, singurul organ despre care oamenii de stiinta au descoperit prea putine lucruri.

Nu exista niciun medicament care sa poata stoca memoria si nicio strategie clara de uitare a momentelor nedorite din vietile noastre. Din fericire, sunt cateva tehnici care ne pot ajuta sa uitam atunci cand ne dorim asta. E nevoie de exercitiu si de vointa.

Cenzureaza amintirea negativa, in mod repetat. Daca vrei sa-ti amintesti numarul de telefon al mamei tale, probabil ca il vei repeta de cateva ori pentru a-l memora. Tehnica de a uita functioneaza fix invers: de fiecare data cand amintirea neplacuta iti vine in minte, alung-o! Te poti forta sa te gandesti la altceva, ceva luminos, pozitiv! Daca faci asta des, cel mai probabil amintirea nedorita va disparea intr-o buna zi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti pierzi frecvent concentrarea la birou? Uiti unde pui lucrurile, chiar si cand esti relaxat/a la tine...
Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat,...
Sanatatea creierului este esentiala pentru evolutia umana, pentru succesul individului in societate. Din pacate, creierul imbatraneste in...
Colesterolul marit este un semnal de alarma tras de organism cum ca ceva este in neregula. Iata...
Rozmarinul detine proprietati antioxidante, antiseptice, anticancerigene, antiinflamatorii si dezinfectante si contine o serie de vitamine si minerale,...
Sportivilor li se intampla in mod frecvent sa-si rupa degetele, insa acest lucru se poate intampla oricui,...