Miros, tigara

Lista articolelor despre miros si tigara pe AflaCum.ro

Articole despre miros si tigara

Citeste cele mai noi articole despre miros si tigara publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre miros si tigara, pe AflaCum.ro!

Mirosul de tigara este cel mai pacatos pentru ca intra in haine, in mobila, in tapiterie, in vopseaua de pe perete, in orice.

Mirosul de tigara este neplacut chiar si pentru un fumator, insa pentru un nefumator este de-a dreptul insuportabil.

Mirosul de tigara se impregneaza in orice; daca intri intr-o camera cu fumatori ce au tigari aprinse, pregateste-te sa iesi cu mirosul de tigara in haine. E intr-adevar foarte suparator pentru un nefumator sa traiasca in compania fumului de tigara.

Mirosul de tigara este inconfundabil, omniprezent si greu de tolerat de catre nefumatori.

Imprimat intr-o incapere sau masina, te face sa devii fumator pasiv fara voie.

Indiferent ca fumul de tigara produce alergii sau pur si simplu nu iti place ca parul si hainele sa fie impregnate de acest miros patrunzator, iata cateva sfaturi care te invata cum sa indepartezi mirosul de tigara din casa ori masina.

Mirosul este simtul prin care organismul percepe proprietatile unor substante, venind in contact cu particulele volatile degajate de acestea. Fara miros nu ne-am putea bucura prea mult de viata, deoarece nu am fi capabili sa recunoastem ceea ce ne place si ceea ce ne displace. Intre miros si creier exista o relatie stransa, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

Treci pe langa o brutarie si brusc mirosul de paine proaspata iti aduce aminte de copilarie, de vremea cand petreceai toate vacantele la bunica. Sau treci pe strada si un iz de parfum iti aduce aminte instant de mama ta...Este cu adevarat uimitor cum mirosurile pot declansa cele mai vii amintiri si cele mai puternice emotii. In spatele acestei relatii exista raspunsuri stiintifice! Iata cum si de ce mirosurile pot declansa amintiri:

Anatomia creierului este cea care leaga strans mirosul si memoria. Partea a creierului care se ocupa cu mirosul poarta numele de bulb olfactiv. Aceasta structura trimite fara oprire informatiile catre alte parti ale creierului, in special catre hipocamp, acea parte a creierului ce joaca un rol crucial in crearea de noi amintiri. Bulbul olfactiv si hipocampul sunt situate aproape unul de celalalt.

Fumatul e nociv, iar majoritatea celor care fumeaza sunt constienti de asta. De cand au aparut, insa, pe piata tigarile electronice, multi fumatori se intreaba: Care e mai nociva? Tigara clasica sau cea electronica? Oamenii de stiinta incep sa dea raspunsuri.

Fara indoiala, tigarile electronice sunt la mare cautare. Ratiunea celor care aleg aceasta forma de viciu? Simplu. Nu mai inhaleaza fum, deci cred ca e mai sanatoasa. In ultima vreme, insa, apar tot felul de studii care arata contrariul. Spre exemplu, un studiu publicat online in jurnalul Torax arata ca vaporii tigarilor electronice sporesc productia de chimicale inflamatorii de la nivelul plamanilor si dezactiveaza celulele cheie care protejeaza plamanii.

Vaporii afecteaza activitatea macrofagelor alveolare, care inghit si indeparteaza particulele de praf, bacteriile si alergenii care au trecut neobservate de celelalte mecanisme de aparare ale tractului respirator.

Fumatul este un viciu de care cu greu mai poti scapa. Statistic, foarte putini fumatori reusesc sa scape de acest obicei nesanatos. E nevoie, in primul rand, de o vointa de fier si de constientizarea raului pe care tigara il provoaca. 

Piata este invadata de metode care mai de care antifumat, insa putine se dovedesc eficiente. Sau, mai bine zis, eficienta este contracarata de lipsa de vointa.  Cand ti-ai propus sa te lasi de fumat, trebuie sa fii sigur ca asta iti doresti. Altfel, te vei amagi, indiferent ce cale urmezi. Va fi suficient sa cauti o scuza pentru a reaprinde tigara.

Nici lasatul gradual nu e o solutie. Te lasi sau te pacalaesti ca te lasi? Practic, reducerea cantitatii nu te va ajuta sa renunti la tutun. Din ziua in care ai decis ca trebuie sa spui stop fumatului, arunca pachetul de tigari si ai grija sa nu mai ai acces la el!

Metodele antifumat sunt numeroase, dar si controversate. Unele dau randament, altele nu prea. Orice ai incerca, insa, nu vei reusi decat printr-o vointa de fier. Doar asa terapia va functiona. Daca esti convins ca vrei sa te lasi, iti spunem ca a aparut o metoda revolutionara impotriva fumatului. Ea e bazata pe o planta foarte cunoscuta!

Nu mai ai nevoie de consiliere psihologica sau de cine-stie-ce pilule pentru a renunta la fumat! Stevia(Rebaudiana-Dulce) te va ajuta negresit in aceasta directie! Pe langa miraculoasele sale proprietati vindecatoare, are si capacitatea de a inhiba nevoia de nicotina!

Ce trebuie sa faci:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa