Nou nascut, sot grijuliu

Lista articolelor despre nou nascut si sot grijuliu pe AflaCum.ro

Articole despre nou nascut si sot grijuliu

Citeste cele mai noi articole despre nou nascut si sot grijuliu publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre nou nascut si sot grijuliu, pe AflaCum.ro!

Abia ai devenit tatic? Probabil, e cel mai fericit moment din viata ta. Nu uita, insa, un aspect foarte important. Sotia ta lauza trebuie sa se intoarca acasa! Iar tu trebuie sa-i arati toata dragostea din lume! Cum? Iti spunem in cele ce urmeaza.

1. Casa voastra - un paradis al florilor. Orice femeie, indiferent de gusturi, iubeste sa primeasca flori. Nu te rezuma la un singur buchet! Doar nu naaste in fiecare zi sotia? Umple-i camera cu florile preferate. Poti opta pentru ghivece sau pentru fire neimbobocite.

2. Surprinde-o cu prajturile preferate. Trebuie sa stii ca sotia ta va fi agitata dupa nastere(mai ales ca bebelusul va plange destul de mult in primele zile). Iar o femeie agitata, in caz ca nu stiai, se linistete usor cu ceva dulce. Asigura-i o binemeritata relaxare! Asteapt-o acasa cu prajiturile de care stii ca e indragostita. Evita sa ii cumperi produse din ciocolata! Aceasta o poate agita suplimentar. Mergi pe varianta vaniliei sau a fructelor de padure.

Multe mamici nasc pe timp de noapte, adica in perioada cand, aparent, sunt mai putin pregatite pentru acel moment special din viata lor! Nu trebuie sa intri in panica, daca ti se intampla asa ceva. Este cumva firesc. Explicatiile exista si sunt de natura stiintifica!

De ce multi copii se nasc pe timp de noapte:

Nevoia de protectie imprimata in ADN inca din cele mai vechi timpuri. Pentru stramosii nostri, era mai sigur ca un copil sa se nasca pe timp de noapte. Tribul se putea aduna in jurul femeii aflate in travaliu, iar pradatorii aveau sanse minime sa patrunda in zona!

Emotia de a-ti vedea copilul zambind pentru prima oara cu greu poate fi egalata ca intensitate. Acel prim zambet, cunoscut si ca zambet angelic, este momentul mult asteptat de parinti, o clipa care compenseaza, cumva, oboseala si orele de insomnie adunate in acele prime luni haotice, dar atat de frumoase. Te-ai intrebat vreodata ce se ascunde in spatele acelui zambet minunat al bebelusului? Ce declanseaza zambetul chiar si cand micutul doarme?

Zambetul magic se intampla frecvent in timp ce bebelusul doarme adanc. Viseaza oare cel mic? Isi aminteste de timpul petrecut in burtica mamei? Sa vedem, asadar, de ce zambesc nou-nascutii cand dorm adanc:

Bebelusii zambesc chiar inainte de a se naste. Fatul parca zambea, atunci cand ai facut ecografia cu ultrasunete? Nu ti s-a parut. Chiar asa s-a intamplat. Un studiu bazat pe observarea a 500 femei insarcinate care au folosit ultrasunete 4D a relevat un aspect uimitor: 31 dintre fetusi au zambit. Fiecare dintre acestia a zambit pentru un timp mediu de 3,21 secunde. Astfel, oamenii de stiinta au stabilit ca zambetele spontane apar inca din perioada in care bebelusii sunt in pantece, cu mult inainte de nastere. In prezent, datorita dezvoltarii de noi tehnologii de observatie, s-au descoperit alte aspecte fascinante: fetusii pot casca la 18 saptamani dupa ce au fost conceputi. In jurul saptamanii cu numarul 26 de gestatie, fetusii pot zambi, clipi si chiar plange din interiorul uterului. Este vorba despre expresii faciale ca niste reflexe involuntare pe care le dezvolta ca un fel de pregatire pentru momentul nasterii.

Multe femei trec cu bine de cele 9 luni de sarcina si de nastere, insa o data ajunse acasa cu copilul nou nascut, incep sa se nelinisteasca.

Iata cum puteti supravietui primei luni de maternitate, pastrandu-va sanatatea si simtindu-va multumite si implinite:

Sa nu va asteptati ca dumneavoastra sau copilul sa fiti perfecti. Trebuie sa va obisnuiti cu anumite situatii si sa tratati totul cu usurinta. Daca va hraniti bine copilul, il schimbati si sunteti atente la nevoile sale medicale, inseamna ca faceti o treaba foarte buna.

Depresia postnatala afecteaza intre 15 si 20% dintre femeile care tocmai au nascut si este o conditie medicala severa ce poate sa apara in primele luni de la nastere.

Maternitatea este printre cele mai minunate experiente prin care poate trece o femeie. Majoritatea femeilor incep sa simta instinctul matern in jurul varstei de 20 de ani si isi fac planuri de a avea copii si de a le oferi toata dragostea lor.

Cand acest lucru se intampla, dupa incercarile si greutatile la care sunt supuse timp de 9 luni, femeile trec printr-o serie de schimbari bruste. Uneori familia si prietenii sunt martorii starilor schimbatoare ale noilor mame, cum ar fi plansul fara motiv, reactiile neasteptate si grija excesiva fata de bebelus.