Oase, beneficii

Lista articolelor despre oase si beneficii pe AflaCum.ro

Articole despre oase si beneficii

Citeste cele mai noi articole despre oase si beneficii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre oase si beneficii, pe AflaCum.ro!

Cojile de ou sunt aruncate de oameni deoarece nu le cunosc beneficiile uimitoare pe care le au asupra sanatatii.

In realitate, cojile de ou constituie un aliment minune pentru dantura si oase, daca stii cum sa le folosesti.

Proprietatile si beneficiilei cojilor de ou:

Coada– calului(Equisetum arvense) era folosita, in trecut, ca abraziv pentru curatarea oalelor sau pentru lustruirea lemnului. Partile aeriene ale plantei se utilizeaza in scop terapeutic. Odata uscate, tulpinile se pot folosi numai daca isi pastreaza culoarea verde.

Coada-calului este bogata in minerale. Cel mai important e siliciul, despre care se crede ca are efecte antiartritice si de tonifiere a tesutului conjunctiv. Tulpina contine si flavonoide – cu efect antioxidant si diuretic – acizi organici si nicotina, oxid salicilic (sursa de acid salicilic, aspirina naturala), gluteolina, palustrina, fitosterina, beta-sitosterol, acid oxalic, acid malic, gliceride ale acidului stearic, linoleic, linolic, oleic, dimetil sulfone, vitamina C, uleiuri volatile, saruri de potasiu.

Din coada-calului se prepara o pulbere, in mod normal. De asemenea, planta poate fi folosita proaspata sau ca extract lichid sau tinctura.

Osteoporoza este o leziune osoasa caracterizata prin subtierea si rarefierea oaselor, cu formarea unor cavitati de diverse dimensiuni. Boala apare apare ca urmare a demineralizarii oaselor si, mai ales, din cauza lipsei de vitamina D.

Osteoporoza apare, cu predilectie, la varsta a treia si este o boala specifica sexului feminin(peste 80% dintre cazuri sunt intalnite la femei). Boala se caracterizeaza printr-o reducere a masei osoase ce duce la modificarea arhitecturii oaselor, astfel incat acestea devin din ce in ce mai subtiri, cu interiorul moale si poros. Din pacate, pot aparea fracturi chiar si atunci cand osul este supus unei presiuni minore. Cele mai periculoase sunt fracturile de bazin, de coloana vertebrala sau de sold.

Pentru prevenirea unor probleme mai grave, este foarte important ca persoanele trecute de 50 de ani sa consulte medicul cu privire la riscul de osteoporoza.

Orezul alb este mancarea de baza in multe tari, insa nu este la fel de sanatos ca si orezul brun, care are o valoare nutritiva superioara, deoarece este nerafinat si nedecorticat, fiind o sursa importanta de proteine, fibre, magneziu, fosfor, calciu, seleniu, potasiu si vitamine.

Iata 10 beneficii ale orezului brun:

1. Imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular, datorita continutului ridicat de fibre, ce impiedica blocarea arterelor.

Rosiile sunt nelipsite din orice bucatarie, mai ales in sezonul cald, iar consumul acestora aduce cu sine o serie de beneficii pentru intregul organism, dupa cum urmeaza:

1. Ajuta in tratarea acneei, datorita continutului de acid salicilic. Zdrobiti o rosie coapta si intindeti pulpa pe zona afectata, lansad-o sa actioneze timp de 10-20 de minute, inainte de a o indeparta cu apa calduta. Repetati acest tratament de 2-3 ori pe zi, pentru rezultate scontate.

2. Micsoreaza porii deschisi, in care se acumuleaza praf si impuritati, ce pot produce cosuri, deoarece actioneaza ca un astringent natural,
1. Puneti o lingura de suc proaspat de rosii intr-un bol.
2. Adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.
3. Clatiti-va fata cu apa si apoi aplicati amestecul de mai sus pe porii deschisi, cu ajutarul unei dischete demachiante.
4. Lasati solutia sa actioneze timp de 15 minute.
5. Clatiti-va fata cu apa rece si uscati-o bine cu un prosop curat.
6. Folositi acest tratament de 2 ori pe saptamana.

Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc proaspat din aceste doua legume si care sunt beneficiile acestuia:

Ingrediente:
• 4-5 morcovi
• 2 cm de radacina de ghimbir
• ½ lamaie
• Pudra de scortisoara (optional)
• Sare de mare (optional)

Mod de preparare:
1. Curatati morcovii, clatiti-i sub jet de apa si uscati-i.
2. Decojiti radacina de ghimbir si clatiti-o sub jet de apa.
3. Puneti morcovii intr-un aparat de stors fructe si legume pentru a-i tranforma in suc.
4. Puneti radacina de ghimbir in aparatul de stors fructe si legume.
5. Turnati sucul intr-un pahar.
6. Stoarceti o jumatate de lamaie in sucul de morcov cu ghimbir.
7. Adaugati un praf de sare si unul de scortisoara, pentru a adauga un plus de gust, daca doriti.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinul rosu reprezinta o bautura relaxanta, la sfarsitul unei zile stresante de munca. Consumat cu moderatie, acest...
Pastarnacul este o planta radacinoasa din familia morcovului, folosit in special la ciorbe. Pentru a beneficia de...
Uleiul de cocos este un aliment natural, 100% comestibil cu numeroase beneficii pentru sanatate. Uleiul de cocos...
Terapia cu miere sau apiterapia este folosita din cele mai vechi timpuri datorita beneficiilor pe care le...
Lemongross este o planta folosita frecvent in bucataria asiatica, asemanatoare la gust cu lamaia si apreciata atat...
Cassia este un arbore verde cu frunze vesnic de culoare rosiatica, originar din China, India, Indonezia și...