Cojile de ou: Alimentul minune pentru dantura si oase

Cojile de ou: Alimentul minune pentru dantura si oase

Cojile de ou sunt aruncate de oameni deoarece nu le cunosc beneficiile uimitoare pe care le au asupra sanatatii.

In realitate, cojile de ou constituie un aliment minune pentru dantura si oase, daca stii cum sa le folosesti.

Proprietatile si beneficiilei cojilor de ou:

Bogate in calciu, cojile de ou contin inca 27 minerale de care sigur nu stiai. Dintre acestea amintim: magneziu, fosfor, silicon, sodiu, potasiu, fier, aluminiu si sulf.

Cojile de au au o compozitie similara cu cea a dintilor, de aceeea aceste alimente miraculoase au proprietatea sa vindece dintii si sa intareasca oasele.

Cojile de ou ajuta la remineralizarea dintilor.

Cojile de ou sunt benefice in alimentatia copiilor. Acestea ajuta la formarea tesutului osos deoarece contin mari cantitati de calciu.

Cojile de ou previn anemia atat la copii, cat si la adulti.

Tot cojile de ou ajuta ajuta maduva spinarii sa isi indeplineasca mai bine functia hematopoietica.

Cum prepari corect cojile de ou?

Fierbe ouale in apa timp de 5 minute. Vei elimina, astfel, agentii patogeni care s-ar putea gasi pe coaja. Lasa-le la uscat, apoi transforma-le in praf, folosind rasnita de cafea.

Daca vrei sa asimilezi calciu, ia jumatate de lingura de praf de coji de ou pe zi. Absorbtia de calciu se face in prezența vitaminei D, asa ca stai cat poti de mult la soare ori consuma ficat.

Cum iti faci pasta de dinti din coji de ou?

Daca vrei sa scapi de carii, prepara-ti acasa o pasta de dinti din coji de ou. Vei avea nevoie de un sfert de cana de praf de coji de ou, doua linguri de ulei de cocos si o lingura de bicarbonat de sodiu. Optional, adauga si cateva picaturi de ulei de menta pentru aroma.

Amesteca ingredientele intr-un bol, pana cand se transforma intr-o pasta pe care o poti depozita intr-un borcan. Foloseste compozitia pentru a te spala pe dinti.

Pont: In tratarea dintilor si intarirea oaselor poti folosi coji de oua organice pentru a elimina din start riscul de a introduce in organism bacterii, antibiotice si chimicale.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Usturoiul negru este printre cele mai in voga legume din zilele noastre datorita beneficiilor miraculoase pe care...
Orezul alb este mancarea de baza in multe tari, insa nu este la fel de sanatos ca...
Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc...