Oi

Lista articolelor despre oi pe AflaCum.ro

Articole despre oi

Citeste cele mai noi articole despre oi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre oi, pe AflaCum.ro!

Daca ai, deja, cateva oite si vrei sa le inmultesti, ar fi cazul sa tii cont de urmatoarele sfaturi. Sigur, prima oara, trebuie sa te asiguri ca printre animale exista macar un mascul. Asadar, sa vedem cum ne dam seama daca un berbec e sau nu bun de prasila.

Cum sa verifici daca un berbec e bun de prasila:

- verifica-i testiculele. Prin pipaire, iti vei da seama, daca ambele sunt in regula;

Ovinele(oile) au nevoie de ingrijire speciala pe tot parcursul anului pentru a se putea dezvolta sanatoase si pentru a da, evident, randamentul scontat. Pe scurt, crescatorii trebuie sa aiba in vedere depistarea, prevenirea si combaterea afectiunilor.

Calendarul tratamentelor de iarna la ovine. In perioada de stabulatie a ovinelor(decembrie - martie) au loc urmatoarele actiuni sanitar-veterinare:

- controlul general si permanent al furajarii pentru a preveni avorturile, pentru a preveni aparitia mieilor subdezvoltati (cu slabire cauzata de vreo boala, rahitism) precum si pentru a preintampina afectiunile pulmonare la miei.

Daca esti deja fermier sau vrei sa devii unul si te-ai gandit sa cresti ovine, afla ca rasa Romanov este cea mai prolifica. O oaia din aceasta rasa poate fata cel putin doi miei la o singura fatare. Recordul inregistrat a fost de 9 produsi!

Rasa de ovine Romanov(originara din Rusia) este folosita pentru ameliorarea calitatilor gustative ale carcasei si cresterea la peste 200% a fertilitatii la produsi.

Cat costa o oaie Romanov.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.