Ou, coji oua

Lista articolelor despre ou si coji oua pe AflaCum.ro

Articole despre ou si coji oua

Citeste cele mai noi articole despre ou si coji oua publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ou si coji oua, pe AflaCum.ro!

Arunci cojile de oua? Nu o mai face, mai ales daca locuiesti intr-o zona rurala, in care gradina are un rol important in viata ta. Vei fi uimit sa afli ca aceste resturi pot face adevarate minuni in ceea ce priveste ingrasarea solului si nu numai.

Utilizari ale cojilor de oua in gradina:

Ingrasamant. Calciul, siliciul, fluorul , zoncul dar si alti compusi importanti fac din caoja de ou un ingrasamant perfect pentru orice sol. Toamana tarziu, macina cojle de oua si amesteca-le in sol. Astfel, substantele nutritive vor fi asimilate de pamant, iar plantele se vor simti excelent in primavara.

Ouale se afla pe lista de alimente preferate ale romanilor, datorita gustului, dar si proprietatilor benefice pentru organism. Ceea ce, probabil, nu stii e faptul ca si cojile de oua se pot folosi. Scopul? Medicinal.

Cum ne ajuta cojile de oua? Vei fi surprins!

1. Imbunatatesc elasticitatea articulatiilor. Membranele cojilor de oua contin glucozamina si acid hialuronic, substante care ung articulatiile.

Ouale sunt consumate, in general, ca mic dejun. La fel de bine, insa, ele pot fi incluse in masa de pranz sau la cina. Astazi, iti prezentam 3 retete speciale pe baza de oua, numai bune pentru o zi linistita de weekend.

1. Sandwich crocant

Ingrediente:

Majoritatea oamenilor arunca cojile de oua, fara sa stie ca acestea pot fi folosite in mai multe feluri.

Iata cateva intrebuintari ale cojilor de oua:

I. Obtinerea unei pudre-supliment de calciu.
Cojile de oua contin foarte mult calciu, care ajuta la intarirea oaselor si a cartilajelor, putand fi folosite in prevenirea si tratarea osteoporozei si ajutand la usurarea simptomelor premenstruale.

Vrei sa prepari o crema rapida pentru a imbogati gustul biscuitilor? Ei bine, atunci incearca o crema la minut cu ou.

Ingrediente:

un galbenus,
o lingurita zahar,
o lingurita rom.

Mod de preparare: