Pasti, paste

Lista articolelor despre pasti si paste pe AflaCum.ro

Articole despre pasti si paste

Citeste cele mai noi articole despre pasti si paste publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pasti si paste, pe AflaCum.ro!

Toti crestinii ortodocsi sarbatoresc sfinta si luminata sarbatoare a invierii Domnului Iisus Hristos. Traditiile pascale sunt frumoase si foarte interesante. Iata cateva dintre ele.

Conform traditiei, in Sambata Mare in fiecare casa se fac ultimele pregatiri. Gospodinele pregatesc miel si pasca de branza, vopsesc ouale. Pana duminica dimineata nu se mananca de dulce, nu se bea alcool, nu se face galagie, nu se rade tare si nu se injura. In aceasta noapte, romanii se roaga si cugeta asupra semnificatiei Pastelui/

In noaptea Invierii, se spune ca nu e bine sa te culci, deoarece ai putea sa ratezi fericirea de la Dumnezeu. Inainte de a merge la slujba Invierii, credinciosii aranjeaza masa, dar nu stau in jurul acesteia.

Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult carnea de miel, o poti prepara in orice perioada a anului.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 600 grame de carne macra de miel;

Sarbatoarea Sfintelor Pasti este o sarbatoare solemna, cea mai mare din an. Ea aduce, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, speranta mantuirii si a vietii vesnice. Ortodocsii incep sarbatoarea odata cu postul de 5 saptamani.

Traditii si superstitii de Paste:

- in Joia Mare, in zonele rurale se inceteaza orice munca a campului. Tarani se muta in gosopodarie pentru curatenia casei si a curtii;

Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor incepe intotdeauna intr-o zi de luni. Mai exact, cu 6 zile inainte de Paste. In aceasta perioada, credinciosii isi aduc aminte pas cu pas de calea urmata de Iisus Hristos pentru mantuirea omului si invingerea mortii; o cale care se incheie cu evenimentul cel mai important: Invierea.

Ce reprezinta Saptamana Mare/ Patimilor? Cele 6 zile din aceasta perioada sfanta au rolul de a aminti credinciosilor prin ce cazne a trebuit sa treaca Hristos pana la momentul Invierii. Altfel spus, credinciosii se pregatesc pentru unul dintre marile evenimente ale crestinatatii. E o pregatire atat spirituala, cat si trupeasca. In Saptamana Mare, postul se inaspreste. In anumite zone ale tarii, precum Maramures si Bihor, aceasta perioada mai e numita si Saptamana Neagra.

Traditii in Saptamana Mare:

Cornuletele cu crema de ciocolata sunt ideale pe masa de sarbatoare! Nu sunt dificil de facut, desi vei prepara inclusiv crema. Gustul? Desavarsit chiar si pentru cel mai pretentios gurmand. Dar sa nu mai mai pierdem timpul! Ia o foaie, un pix si noteaza!

Cornulete cu crema de ciocolata. Ingrediente pentru aluat:

- 280 grame de faina;

Pastele Bolognese sunt originare din orasul italian Bologna. Ele au devenit foarte populare nu doar in Italia, ci si in alte tari de pe Batranul Continent, dar si in America sau Asia. Vorbim, practic, despre un preparat global. Astfel, in timp, au aparut tot felul de retete, care au fost si sunt prezentate ca fiind paste Bolognese. Totusi, reteta originala este doar una!

Reteta originala de paste Bolognese. Ingrediente:

- 2 linguri de ulei de masline;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pastele sunt cea mai buna alegere, atunci cand vrei sa mananci usor. Dar stii sa le prepari...
Cine n-ar vrea sa manance si usor si satios, mai ales cand caldura de afara e sufocanta?...
Calamarii sunt foarte gustosi, mai ales, in combinatie cu pastele. Daca vrei o mancare foarte potrivita pentru...
Prajitura Alba ca Zapada este un desert pe care multi romani il pregatesc in perioadele de sarbatoare....
Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor este intotdeauna ultima saptamana inainte de Paste. In aceasta perioada, se tin...
Cozonacul trandafir cu stafide reprezinta o alternativa la cozonacul clasic, datorita aspectului deosebit. Gustos si aromat, acest...