Ingrediente pentru 4 portii:
- 600 grame de carne macra de miel;
- o ceapa mare;
- o jumatate de ardei gras rosu;
- o lingurita de pasta de ardei dulce;
- un varf de lingurita harissa (sau un varf lingurita chili pudra);
- o lingurita boia dulce;
- o jumatate de legatura de patrunjel;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust;
- 4 linguri ulei.
Mod de preparare:
- taie carnea cubulete mici.
- pune multa apa la fiert. Cand clocoteste pune cubuletele de carne in ea si lasa-le 5 minute sa se opareasca.
- scurge cubuletele cu o strecuratoare, apoi da-le sub jet de apa rece si spala-le bine.
- pune carnea deoparte.
- incinge uleiul intr-o oala si caleste in el ceapa si ardeiul date pe razatoarea mare. Sosul va iesi fin.
- cand s-au inmuiat legumele, ia oala de pe foc, adauga cubuletele de carne, cateva prize de sare, putin piper, harissa (sau chili), pasta de ardei si boiaua.
- amesteca bine pana carnea e acoperita de aceste condimente.
- adauga un sfert de cana de apa si pune amestecul la fiert.
- lasa tocanita sa fiarba, da focul la mic (astfel incat tocanita sa bolboroseasca usor) si pune capacul. Lasa amestecul sa fierba timp de 1 ora. La circa 15 minute, verifica tocanita, amesteca in ea si cand scade apa prea mult adauga cate un polonic de apa fierbinte. Pentru asta, pastreaza o oala mica cu apa fierbinte langa oala cu tocanita.
- adauga patrunjelul tocat foarte fin si mai lasa la fiert 10 minute, tot cu capac.
Tocanita de miel poate fi servita cu piure de cartofi, cous-cous sau orez.
Pofta buna!