Plante ornamentale, lavanda

Lista articolelor despre plante ornamentale si lavanda pe AflaCum.ro

Articole despre plante ornamentale si lavanda

Citeste cele mai noi articole despre plante ornamentale si lavanda publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre plante ornamentale si lavanda, pe AflaCum.ro!

Plantele ornamentale nu numai ca va infrumuseteaza locuinta, insa va pot ajuta sa dormiti mai bine, deoarece purifica oxigenul din incapere.

Iata 5 astfel de plante:

1. Iedera este ideala pentru purificarea aerului, fiind usor de intretinut, deoarece nu necesita ingrijiri speciale. Aceasta planta trebuie tinuta la o temperatura moderata, preferand solul semi-umed si lumina indirecta.

Lavanda/levantica este o planta perena, originara din zona Mediteraneana. Este considerata arbust de talie mica, pentru ca are crengi care se lemnifica. Frunzele sale traiesc tot timpul. Lavanda ajunge la maturitate in 2-5 ani. Poate trai intre 40 si 100 ani!

Inmultirea lavandei:

Din seminte. Semintele germineaza doar in conditii optime. Germinatia se obtine la o temperatura cuprinsa intre 18 si 22 grade Celsius. Semintele nu se acopera(sau se acopera subtire), iar umiditatea trebuie sa ramana a 90%. Plantele obtinute din seminte, infloresc din al doilea an. Perioada optima este primavara, in lunile martie-mai. Nu tine tava cu seminte in apa. Uda semintele macar o data pe zi, cu apa putina, prin pulverizare.

Suferi frecvent de stari de anxietate care iti provoaca teribile dureri de cap? Consulta un medic. Vei primi un tratament care sa te scape de aceste suferinte. Din pacate, medicamentele produc si nenumarate reactii adverse.

Nu te incurajam sa ignori sfatul si reteta medicului, ci iti prezentam o alternativa. E vorba despre limonada de lavanda! Are un gust minunat si iti va lua cu mana durerea de cap. Iata cum poti s-o prepari in propria bucatarie:

Ai nevoie de:

Uleiurile esentiale raspandesc un parfum minunat in intreaga locuinta, creand un mediu relaxant si odihnitor.

Iata cateva dintre beneficiile folosirii uleiurilor esentiale acasa:

1. Combat stresul. Uleiul esential de lavanda, in special, este foarte relaxant, datorita mirosului minunat pe care il raspandeste in intreaga locuinta.

Cactusii sunt plante ornamentale, care necesita o ingrijire deosebita in ceea ce priveste lumina soarelui, apa si solul.

Iata cateva sfaturi in acest sens: 

Cand apar primii spini, permiteti plantei sa respire. Semintele plantate vor germina in cateva saptamani si cactusii vor creste destul de incet, asadar spinii vor aparea in decurs de o luna. O data ce acestia sunt vizibili, lasati cactusul sa respire, indepartand folia transparenta de pe acesta in timpul zilei. Cu cat cactusul se dezvolta mai mult, cu atat puteti sa-l lasati descoperit mai mult timp, deoarece va fi suficient de dezvoltat si nu va avea nevoie de aceasta.