Resuscitare, victima

Lista articolelor despre resuscitare si victima pe AflaCum.ro

Articole despre resuscitare si victima

Citeste cele mai noi articole despre resuscitare si victima publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre resuscitare si victima, pe AflaCum.ro!

Resuscitarea cardio-pulmonara este o tehnica de repornire a inimii si a respiratiei unei persoane inainte de sosirea ambulantei.

Exista doua metode diferite, una pentru adulti si alta pentru copii. Iata cum se aplica aceasta unui copil sau adolescent:

Verificati daca victima se afla sau nu in stop cardiac. Luati pulsul la nivelul gatului si ascultati respiratia. Daca victima nu respira, incercati sa-i deschideti caile respiratorii. Daca aceasta nu are puls si nu respira inseamn ca se afla in stop cardiac si treceti la punctul 3.

Cursurile de resuscitare cardiopulmonare si de foloisire a defibrilatoarelor externe automate sunt necesare persoanelor care sunt responsabile cu situatii de urgenta la locul de munca, salvatorilor pofesionisti, cadrelor didactice si angajatilor sistemului de sanatate.

Iata cum puteti obtine o asemenea diploma:

Interesati-va ce fel de certificat va este necesar. Majoritatea centrelor de formare ofera diferite tipuri de cursuri de resuscitare cardiopulmonara, specifice mai multor tipuri de profesii si medii de lucru ( sistem de sanatate- spitale, cabinete stomatologice, ambulanta sau domeniu public –scoala, birouri, sali de gimnastica).

Violenta conjugala este o problema frecvent intalnita in viata reala si se refera la agresiunea fizica si/sau verbala pe care unul dintre soti o exercita asupra partenerului de cuplu.

De regula, femeia este victima care suporta agresiunea sotului sau violent.

Cum poate fi combatuta violenta conjugala?

La primul semn de violenta conjugala, partea agresata trebuie sa actioneze. Nu te lasa dominata de partenerul care isi foloseste forta fizica si te santajeaza ca sa il ierti si sa ii suporti toanele.

Iata cateva informatii cu privire la primul ajutor in caz de inec:

Fiti vigilenti la semnele inecului. O persoana aflata in aceasta situatie se tine cu ambele maini de gat, deoarece ceva ii blocheaza caile respiratorii si nu poate respira. O victima constienta a unui inec nu poate vorbi sau respira corespunzator si nu poate tusi.

Rugati pacientul sa stea in picioare si puneti-va in spatele acestuia, pregatindu-va sa incepeti manevra Heimlich, in timp ce altcineva suna la salvare.

Manevra Heimlich este o tehnica urgenta, ce poate salva viata unei persoane in cateva secunde.

Aceasta reprezinta o actiune simpla, prin care se pot inlatura resturi de mancare sau alte obiecte din caile respiratorii ale unei persoane, atunci cand aceasta se ineaca, deoarece se exercita o presiune sporita asupra abdomenului si a pieptului, ce impinge cu putere obiectul, afara.

Daca stiti cum se face manevra Heimlich puteti salva viata unei persoane. Iata cate sfaturi in acest sens: