Rujeola, vaccin dezinformare

Lista articolelor despre rujeola si vaccin dezinformare pe AflaCum.ro

Articole despre rujeola si vaccin dezinformare

Citeste cele mai noi articole despre rujeola si vaccin dezinformare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rujeola si vaccin dezinformare, pe AflaCum.ro!

Rujeola pare o boala demodata, dintr-un trecut indepartat, care nu ne mai poate face mare rau. Din pacate, nu e chiar asa. Au existat pandemii grave pe intreg Mapamondul, inclusiv in Romania. Epidemiile de rujeola sunt posibile in zonele unde vaccinarea antirujeolica lipseste cu desavarsire. Din pacate, la reticenta oamenilor din ultimii ani au contribuit major  campaniile virulente impotriva acestor vaccinuri. Ele au loc inclusiv in tarile civilizate, iar Romania nu face exceptie.

Am analizat argumentele miscarii antivaccin si am ajuns la concluzia ca acestea nu au la baza nimic de natura stiintifica, fiind doar simple speculatii. Sa vedem despre ce mituri este vorba:

Mitul nr 1. In tara mea nu exista epidemie de rujeola, asa ca nu sunt necesare vaccinurile. Conform statisticilor, intr-un grup de zece persoane in care 9 sunt sanatoase si una e bolnava de rujeola, infectia se va raspandi in proportie covarsitoare! Practic, 9 din 10 persoane se vor imbolnavi si una dintre ele va avea complicatii. Pentru a intelege importanta vaccinurilor, cauta statistici! Spre exemplu, in 1968, Marea Britanie a inceput sa utilizeze vaccinul impotriva rujeolei. Datorita acestuia, 20 milioane de oameni au evitat sa se infecteze si 1500 persoane au evitat moartea! Chiar daca nu exista focare intr-o anumita tara, cum poti fi sigur ca virusul nu va fi adus accidental de un turist, sa zicem?! Ar fi sucient, din pacate, pentru ca rujeola sa se raspandeasca aproape instantaneu. Viceversa e valabila. Vaccineaza-te inainte de a calatori in alta tara, deoarece ai putea nimeri in centrul unui focar!

Pojarul sau rujeola este cea mai frecventa dintre bolile copilariei, fiind o infectie respiratorie, extrem de contagioasa, provocata de un virus.

Declansarea bolii determina o eruptie cutanata raspandita pe tot corpul si simptome asemanatoare gripei, inclusiv febra mare, tuse, secretii nazale si oculare. Iata cum se trateaza aceasta boala:

Daca persoana afectata de pojar are peste 18 ani, aceasta poate lua paracetamol, pentru tratarea durerilor de cap si scaderea febrei. In cazul copiilor acest lucru este contraindicat, fara a cere in prealabil sfatul unui medic.

Citeste prospectul medicamentului ProQuad, vaccin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

ProQuad este un vaccin împotriva rujeolei, oreionului, rubeolei si varicelei (varsat de vant).

ProQuad este o suspensie administrata prin injectie subcutanata (injectie sub piele). Substantele active sunt virusuri atenuate (slabite) ale bolilor respective.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.