Cum sa induci travaliul

Cum sa induci travaliul

Inducerea travaliului este un proces de stimulare care se pune in aplicare doar dupa o decizie a medicului specialist! Asadar, nu te apuca sa faci asta de capul tau, chiar daca sarcina intarzie. De obicei, femeile aflate la prima sarcina(primipare) traiesc o astfel de situatie. Daca travaliul va fi indus, contractiile tale si bataile inimii copilului vor trebui monitorizate continuu.

Inducerea travaliului la domiciliu:

1. Fa sex. Contactul secual poate ajuta la inducerea travaliului. Spermatozoizii contin prostaglandine, care pot determina contractarea uterului si stimularea travaliului. Exista totusi o situatie speciala: nu face sex, daca apa s-a spart deja! Odata ce sacul amniotic s-a rupt, exista riscul anumitor infectii!

2. Masarea sanilor. Stimularea mameloanelor poate elibera oxitocina, care face parte din cocktailul hormonal responsabil cu startul contractiilor. Fa astfel de masaje timp de 5 minute pe zi. Stimularea sanilor nu va incepe travaliul, ci doar il va accelera, in cazul in care colul uterin este deja inmuitat. Nu exagera cu masajul mama! Suprastimularea poate duce la contractii prea puternice.

3. Fa o plimbare. Pozitia dreapta si balansul lateral al soldurilor din timpul mersului ajuta fetusul sa ajunga in pozitia de nastere. Plimbatul pe jos poate ajuta, de asemenea, la accelerarea travaliului, daca exista deja contractii. Nu te epuiza! Aminteste-ti ca travaliul este un proces solicitant din punct de vedere fizic. Economiseste, asadar, energia.

4. Evita urmatoarele:

- ulei de ricin - irita tractul gastrointestinal. Nu ajuta la inducerea travaliuului, dar s-ar putea sa-ti dea dureri stomacale;

- alimente picante - nu exista nicio legatura intre consumul de alimente picante si inceperea contractiilor;

- anumite ierburi, cum ar fi uleiul de cohosh sau uleiul de primula. Aceste tipuri de uleiuri nu au fost studiate suficient pentru a fi sigure, iar plantele cu compusi care imita hormonii pot fi, in realitate, daunatoare. Discuta cu medicul, inainte de a folosi orice supliment pe baza de plante.

Inducerea travaliului prin intermediul medicinei clasice:

1. Indepartarea membranelor. Medicul isi pune o manusa si introduce un deget prin vagin in colul uterin. isi misca apoi degetul inainte si inapoi pentru a separa membrana subtire de sacul amniotic (care gazduieste copilului si lichidul amniotic). Atunci cand membranele sunt indepartate, organismul secreta prostaglandine. Aceasta metoda nu este general valabila. Poete functiona sau nu.

2. Medicamente pentru a inmuia colul uterin. Daca nu ai experimentat inca modificarile fizice ale colului uterin care inseamna ca travaliul este iminent, medicul poate administra cateva medicamente ce pot stimula acest proces. Acesti compusi imita hormonii care initiaza travaliul:

- misoprostol , ce poate fi administrat oral sau vaginal;

- dinoprostone(utilizat ca supozitor vaginal;

- oxitocina (Pitocin), care se administreaza intravenos. Travaliul stimulat prin oxitocina poate progresa chiar mai repede decat travaliul natural, mai ales la femeile aflate la prima sarcina.

3. Sonda Foley pentru deschiderea colul uterin. Daca preferi sa eviti medicamentele, medicul poate manipula cervixul cu ajutorul unui cateter cu balon. Un tub mic cu un balon dezumflat la capat este introdus in colul uterin. Apoi balonul este umflat. Aceasta sonda Foley este lasata sa actioneze pana cand colul uterin s-a dilatat suficient, de obicei in jur de 3 centimetri.

4. Rupererea artificiala a apei. O amniotomie(ruperea artificiala a apei) este procesul prin care medicul sparge usor sacul amniotic cu un carlig steril din plastic. Amniotomia se face de obicei cand colul uterin este deschis, iar copilul se afla la locul sau, dar apa nu s-a rupt de la sine. Medicul va monitoriza indeaproape ritmul cardiac al bebelusului si se va asigura ca nu exista complicatii ale cordonului ombilical.

Inducerea travaliului prin intermediul medicinei alternative. Acupunctura. Studiile clinice au dezvaluit faptul ca acupunctura poate ajuta la inducerea travaliului in mod natural la unele femei. Riscurile sunt minime.

Citeste si: Superfetatie sau cum sa ramai insarcinata cand esti deja insarcinata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O femeie poate suferi diverse modificari fizice, emotionale si psihologice in timpul sarcinii. Aceste schimbari se pot...
Esti insarcinata si ai vrea sa faci sex, dar ai temeri? Nu ai de ce! Credinta populara...
Cresterea unui copil este minunata dar si costisitoare, asa ca trebuie sa iti pregatesti un buget serios...