Conceptii gresite despre sarcina. Le-am vazut cu totii in filme

Conceptii gresite despre sarcina. Le-am vazut cu totii in filme

Sarcina poate reprezenta un amalgam de emotii, deoarece este un proces dur, dar si uimitor, in acelasi timp. Femeile nu doar ca trec prin multe incercari in cele 9 luni de sarcina, insa trebuie sa se ocupe si de intregul proces de nastere. In cinematografie, mai ales la Hollywood, acest fenomen nu este tratat cu acuratete. Altfel spus, ni se prezinta tot felul de elemente incorecte legate de catre o femeie insarcinata/ o femeie care abia a nascut.

Conceptii gresite despre sarcina. Le-am vazut cu totii in filme:

1. Viitoarea mamica urla in timp ce naste. Fara indoiala ca nasterea este dificila si infricosatoare. Filmele, insa, transforma acest proces intr-un moment aproape horror, de parca femeia care naste ar fi supusa unui exorcism. In realitate, asa ceva se intampla rar spre deloc. Asta pentru ca medicii sfatuiesc viitoarele mamici sa nu tipe in timpul nasterii, deoarece nu vor face decat sa ingreuneze impingerea fatului spre exterior. Imagineaza-ti ca esti constipata! E aproape imposibil sa tipi si sa impingi in acelasi timp! In plus, este epuizant si iti consuma energia necesara pentru a naste.

2. Procesul se incheie imediat ce copilul a fost nascut. Nu! Nu e asa! Ca sa nu mai vorbim de aspectul mereu ingrijit al noului-nascut in filmele hollywoodiene. In realitate, procesul nu incheie dupa ce copilul a fost nascut. Impreuna cu fatul apare si placenta. Aceasta etapa finala a nasterii dureaza aproximativ 20 minute. 

3. E simplu sa ramai insarcinata. Ai nevoie doar de dragoste, auzim frecvent in filme. E importanta iubirea, insa nu e totul. Nu toate femeile raman insarcinate dupa prima incercare. Sigur ca se poate intampla oricand, insa de preferat ar fi sa concepi mai aproape de perioada de ovulatie. Sansele sa ramai insarcinata cresc astfel considerabil.

4. Proaspata mamica arata impecabil. De dragul esteticii, filmele prezinta adesea o proaspata mama cu pielea perfecta. In realitate, doar putine femei au norocul sa straluceasca dupa nastere. Cele mai multe au parte de multa acnee la nivelul tenului si chiar de eruptii cutanate.

5. Femeile nu se umfla dupa ce nasc. In multe filme , femeia insarcinata arata fara cusur sau cel mult are parte de o crestere importanta a sanilor . Nu doar acea parte a corpului sufera, insa, modificari! Cele mai multe viitoare mamici se umfla aproape peste tot, de la picioare pana la maini. S-ar putea, asadar, daca esti insaracinata, sa te trezesti ca nu poti sa te incalti sau ca nu ai cum sa scoti verigheta....

6. Greata rapida doar de dimineata. In genere, filmele (mai ales cele americane) ne prezinta o femeie insarcinata cu o criza de greata traita de dimineata si gata! In realitate, aceasta stare poate dura si saptamani(cu perioade de intrerupere, bineinteles). Alte simptome comune pe timpul sarcinii sunt: durerea de cap, jena/durere la nivelul sanilor si oboseala atipica.

Citeste si: Cum sa induci travaliul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai hotarat sa devii mama, desi ai atins pragul celor 40 ani? Se poate, desi nu va...
Desi nu se cunosc cu exactitate motivele pentru care unii copii se nasc cu autism, iar numarul...
Viitoarele mame trebuie sa se pregateasca, pentru venirea pe lume a unui copil, din punct de vedere...