Semne mai putin cunoscute ale unei sarcini

Semne mai putin cunoscute ale unei sarcini

O femeie poate suferi diverse modificari fizice, emotionale si psihologice in timpul sarcinii. Aceste schimbari se pot intampla brusc si in moduri neasteptate. Azi vom scrie despre 8 semne neobisnuite de sarcina; semne care pot fi trecute usor cu vederea.

Semne mai putin cunoscute ale unei sarcini:

1. Modificari ale pielii. Modificarile cutanate sunt destul de frecvente in timpul sarcinii. Vorbim despre excrescente carnoase ale pielii care se pot dezvolta oriunde pe corp in timpul sarcinii din cauza modificarilor nivelului hormonal sau a cresterii in greutate . Aceste excrescente dispar adesea dupa nastere. De asemenea, pe timpul sarcinii se poate instala xeroza cutanata, adica uscaciunea pielii.

2. Gura apoasa. Excesul de saliva, cunoscut si sub numele de ptyalism gravidarum, este asociat cu greata si varsaturi . Nu se stie de ce se intampla acest fenomen. Cert este, insa, ca unele femei insarcinate au nevoie de mici recipiente/ multe servetele pentru a elimina saliva in exces.

3. Gust metalic. La inceputul sarcinii, alimentele pot avea gust acru si metalic, un fenomen numit disgeuzie(alterare a simtului gustativ) . Consumul de alimente acide si clatirea dintilor cu sare/bicarbonat de sodiu dupa periaj pot atenua gustul metalic.

4. Durere de gingii. Modificarile in dieta si nivelurile hormonale pot provoca dureri si sangerari ale gingiilor in timpul sarcinii. Fenomenul este cunoscut sub numele de gingivita de sarcina . Aceasta afectiune a gingiilor va disparea , dar pentru a usura durerea, practica o buna igiena orala, folosind o periuta de dinti cu peri soft.

5. Scurgeri nazale. Rinita de sarcina afecteaza 20% dintre femeile insarcinate. Acestea stranuta frecvenet , iar nasul curge ca atunci cand sunt racite. Simptomele enervante sunt temporare si pot fi tratate cu exercitii fizice regulate, umidificatoare, spray-uri nazale si decongestionante.

6. Respiratie ingreunata. In primele etape ale sarcinii, modificarile nivelurilor hormonale pot provoca dificultati de respiratie. Pentru a va imbunatati respiratia in timpul sarcinii, e nevoie de o postura corecta si de tehnici de respiratie.

7. Miros ultradezvoltat. Femeile insarcinate pot avea un simt al mirosului foarte dezvoltat sau hiperosmie(sensibilitate excesiva a simtului mirosului) , in special cand vine vorba de parfumuri, cafea, benzina sau alimente alterate. Din fericire, hiperosmia este temporara, disparand dupa primul trimestru.

8. Pofta de produse non-alimentare. Unele femei insarcinate au raportat pofte de amidon de porumb, orez negatit, creta, sapun si metal. Aceasta pofta atipica poarta numele de pica(pervertire a poftei de mancare). Altfel spus, apare dorinta de a consuma produse nealimentare. Daca simti un impuls brusc de a incerca o bucatica de piatra, mergi imediat la medic!

Citeste si: Conceptii gresite despre sarcina. Le-am vazut cu totii in filme

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarcina reprezinta, fara indoiala, o perioada minunata, dar si inspaimantatoare pentru multe femei; mai ales pentru cele...
Sarcina nu este doar una dintre perioadele minunate ale vietii, ci si un subiect pentru numeroase povesti...
Esti insarcinata si ai vrea sa faci sex, dar ai temeri? Nu ai de ce! Credinta populara...