Schizofrenie, vorbeste singur

Lista articolelor despre schizofrenie si vorbeste singur pe AflaCum.ro

Articole despre schizofrenie si vorbeste singur

Citeste cele mai noi articole despre schizofrenie si vorbeste singur publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre schizofrenie si vorbeste singur, pe AflaCum.ro!

Solilocvia reprezinta boala vorbitului de unul singur. O tendinta spre monolog sau, mai concret, discutia individului cu sinele. Desi, din punct de vedere psihiatric, solilocvia e considerata o afectiune, unii specialisti considera ca a vorbi de unul singur sta in firea noastra, deci reprezinta o stare de normalitate, pana la un punct.

Nu exista om care n-a vorbit, macar o data in viata, cu sinele sau cu animalul sau de companie. Daca un astfel de monolog se intampla in intimitate, nu e bai. Problemele apar atunci cand te afli in societate. Exista riscul major sa primesti o eticheta de nebun din partea oamenilor. Sigur ca amprenta poate fi eronata. Daca vorbesti singur in soapta, toci marunt din buze si iti vezi de drumul tau, fara tulburari grave de comportament, atunci nu esti sarit de pe fix. Mintea doar incearca sa rezolve anumite situatii sa te impinga catre deciziile cele mai bune. Implicarea, uneori, e atat de mare incat pierzi contactul cu realitatea si in felul acesta ajungi sa scapi cuvinte cu voce tare, fara sa constientizezi fenomenul. In plus, cand vorbesti de unul singur, diminuezi intensitatea emotionala care te ingreuneaza cateodata mai mult decat poti suporta.

De altfel, multi copii vorbesc, la un moment dat, singuri. Asta nu inseamna ca sunt anormali. Din contra, monologul ii ajuta sa se adapteze mai usor lumii adultilor, sa-si dezvolte imaginatia si sa se exprime.

Exista o multime de teste care ajuta psihologii sa identifice problemele mentale. Profesionalismul specialistilor este esential atunci cand trebuie facuta diferenta dintre o persoana cu probleme psihice si o minte geniala. Iata cateva intrebari pe care medicii le pun pacientilor pentru a identifica orice stare psihologica devianta.

1. Care este diferenta dintre rude si familie?

2. Ce au umbrela si pistolul din imagine in comun?

Citeste prospectul medicamentului Trifluoperazin, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: In doze mari preparatul este indicat in schizofrenii acute si cronice, psihoze maniaco - depresive, encefalopatii cronice, delirium tremens, psihoze de involutie. In doze mici Trifluoperazin este indicat in tratamentul nevrozelor, mai ales al celor in care predomina componenta anxioasa, de asemenea, in anumite sindroame psihosomatice cu simptome ca: insomnia, anorexia, starea de agitatie sau de tensiune; se mai recomanda in varsaturile postoperatorii sau cele de sarcina, in kinetoze, in unele cefalee si migrene.

Compozitie: Drajeuri continand echivalentul a 0,005 g de Trifluoperazin baza. Fiole de 1 ml continand echivalentul a 0,002 g de diclorhidrat de Trifluoperazin.

Citeste prospectul medicamentului Trifluoperazin, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: In doze mari preparatul este indicat in schizofrenii acute si cronice, psihoze maniaco - depresive, encefalopatii cronice, delirium tremens, psihoze de involutie. In doze mici Trifluoperazin este indicat in tratamentul nevrozelor, mai ales al celor in care predomina componenta anxioasa, de asemenea, in anumite sindroame psihosomatice cu simptome ca: insomnia, anorexia, starea de agitatie sau detensiune; se mai recomanda in varsaturile postoperatorii sau cele de sarcina, in kinetoze, in unele cefalee si migrene.

Compozitie: Drajeuri continand echivalentul a 0,005 g de Trifluoperazin baza. Fiole de 1 ml continand echivalentul a 0,002 g de diclorhidrat de Trifluoperazin.

Citeste prospectul medicamentului Seroquel XR 200 mg si 300 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Seroquel XR este indicat in: tratamentul schizofreniei

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Citeste prospectul medicamentului Mirenil Reard, fiole si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: In psihiatrie: schizofrenie mai ales forme catatonice si paranoide, stari depresive anxioase, agitatie psihomotorie. In epilepsie cu diferite manifestari psihice. Ca tranchilizant in diferite stari de anxietate din sindromul nevrotic cu fenomene obsesivo fobice.

Numai administrat sub forma de injectii intramusculare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Mirenil, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: In...
Citeste prospectul medicamentului Lyogen, solutie uz intern si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Haldol Decanoas si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Haldol...
Citeste prospectul medicamentului CLOPIXOL ACUPHASE , solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Fluanxol depot , fiole si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului ZYPREXA VELOTAB si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ZYPREXA VELOTAB...