Sinuzita tratament, usturoi

Lista articolelor despre sinuzita tratament si usturoi pe AflaCum.ro

Articole despre sinuzita tratament si usturoi

Citeste cele mai noi articole despre sinuzita tratament si usturoi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sinuzita tratament si usturoi, pe AflaCum.ro!

Sinuzita consta in inflamarea acuta sau cronica a mucoasei care captuseste sinusurile nazale. Cand mucoasa este inflamata se blocheaza drenajul fluidului spre nas si gat, aparand durerile si presiunea in sinusuri.

Nu trebuie sa confunzi o simpla raceala cu sinuzita! De prima, scapi dupa 5-7 zile, in timp ce a doua se agraveaza dupa aceasta perioada!

Metode naturale de ameliorare a sinuzitei:

Ceapa si usturoiul sunt relativ rezistente. Exista, insa, situatii cand pot fi atacate de diversi daunatori care afecteaza productia si calitatea recoltei. Azi, iti prezentam lista cu cei mai comuni daunatori si metode eficiente de combatere.

Daunatori la ceapa si usturoi: Musca cepei (Delia antiqua):

- descriere: Larvele se hranesc cu tesuturile din bulbi, provocand putrezirea acestora.

Sinuzita sfenoidala este o inflamatie a mucoasei sinusului sfenoidal, situat in partea posterioara a cavitatii nazale, in apropierea bazei craniului. Este o forma mai rar intalnita decat sinuzita maxilara sau frontala, insa poate avea complicatii grave din cauza apropierii de structuri importante, cum ar fi nervii optici si creierul.

Sinuzita sfenoidala - cauze:

- infectii virale (raceala, gripa).

Usturoiul se planteaza, in mod obisnuit, in perioada de toamna, pentru ca bulbii sa se dezvolte suficient pana in primavara pentru recoltare. Exista, insa, gospodari care planteaza usturoiul primavara. Despre aceasta metoda, in materialul de mai jos.

Cum sa cultivi usturoi. Plantarea de primavara. Perioada. Plantarea se face doar dupa ce inghetul a trecut(temeperatura solului sa aiba macar 5 grade Celsius).

Cum sa cultivi usturoi. Plantarea de primavara. Locul. Alege un teren bine luminat, ferit de curentii de aer si cu un sol usor argilos, avand o aciditate neutra. Rotirea culturilor este esentiala pentru a preveni bolile si daunatorii, evitand sa plantati usturoi in aceleasi locuri unde au crescut anterior rosii sau cartofi.

Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete si incanta papilele gustative alaturi de mancarea preferata. Astazi ne vom opri asupra mujdeiului de usturoi simplu, cel pe care il poate prepara oricine fara mari batai de cap.

Mujdei - reteta simpla. Ingrediente:

- 50 grame de usturoi;

Stim cu totii cat de sanatos este consumul de usturoi. Totusi, exista un mic secret care transforma aceasta minunata mirodenie intr-un aliat de nadejde pentru organism. Pentru a fi cat mai eficient, usturoiul trebuie consumat dimineata pe stomacul gol!

Beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol:

- echilibreaza tensiunea arteriala;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Usturoiul se planteaza , in mod traditional, prin inserarea cateilor in sol. Exista, insa, o alta metoda...
Ai avut o recolta bogata de usturoi? Ne bucuram! Totusi, va trebui sa il depozitezi in conditii...
Plantele de interior schimba imaginea cenusie si uneori deprimanta a oricarei case/oricarui birou, fiind de asemenea un...
Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Cu toate acestea, multe persoane se feresc sa il...
Usturoiul este minunat in orice mancare! Nu se poate spune acelasi lucru si despre momentul in care...
Usturoiul este o planta excelenta pentru sanatate. Consumat regulat, combate celulele canceroase, detoxifica organismul si ajuta la...