Cum sa faci mujdei. Reteta simpla

Cum sa faci mujdei. Reteta simpla

Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete si incanta papilele gustative alaturi de mancarea preferata. Astazi ne vom opri asupra mujdeiului de usturoi simplu, cel pe care il poate prepara oricine fara mari batai de cap.

Mujdei - reteta simpla. Ingrediente:

- 50 grame de usturoi;

- 20 grame de ulei;

- 5 grame de sare;

- 100 mililitri de apa minerala carbogazoasa.

Mujdei - reteta simpla. Mod de preparare:

- curata usturoiul de coji;

- da usturoiul prin presa sau taie-l marunt, daca preferi sa-l simti mai bine in mujdei;

- pune usturoiul pisat/taiat intr-un castron si freaca-l bine(cam 5 minute) cu sare grunjoasa;

- adauga uleiul in 3 etape. Usturoiul va incepe sa se albeasca, aratancd ca o spuma;

- adauga apa minerala. O poti incorpora pe toata la preparare sau jumi-juma: o parte la preparare si cealalta inainte de servire;

- daca vrei un gust mai intepator, aduaga putina zeama de lamaie/otet;

- la inceputul sezonului cald, poti folosi usturoi verde in locul usturoiului matur. Diferenta va fi ca nu vei mai pisa usturoiul, ci il vei da prin blender.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa obtii usturoi negru

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scrumbia este un peste de talie mica cu o lungime de 30-50 cm. Acesti pesti traiesc inclusiv...
Usturoiul se planteaza, in mod obisnuit, in perioada de toamna, pentru ca bulbii sa se dezvolte suficient...
Daca ai mancat in ultima vreme la un restaurant de lux, este posibil sa fi vazut usturoi...