Stranut, stranut pericole

Lista articolelor despre stranut si stranut pericole pe AflaCum.ro

Articole despre stranut si stranut pericole

Citeste cele mai noi articole despre stranut si stranut pericole publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre stranut si stranut pericole, pe AflaCum.ro!

Multi oameni incearca sa se abtina atunci cand le vine sa stranute. Asau au fost educati de familie sau asa s-au autoeducat. Un lucru este cert: nu fac bine deloc. Stranutul este un fenomen firesc, care se intampla cu un scop clar: eliminarea substantelor toxice de pe  caile respiratorii.

Stranuta! Nu e o rusine. Oamenii prefera sa amortizeze stranutul, sa ucida zgomotul puternic pe care acesta il provoaca. Motivul cel mai des invocat: rusinea fata de ceilalti. In realitate, e doar o preconceptie. Nu ar trebui sa te simti lezat de un fenomen banal, specific tuturor oamenilor!

Stranutul controlat, pericol pentru sanatate. Stranutul controlat(astuparea cavitatii bucale si a celei nazale) poate provoca o nenorocire in organism. Avem un exemplu recent din Marea Britanie. Un barbat de 34 ani a stranutat controlat. Rezultatutul a fost o senzatie de pocnitura in gat, urmata de durere si dificultate de inghitire. A mers la medic, iar radiografia a aratat ca presiunea adunata in urma stranutului i-a parasit traheea si i-a rupt tesutul moale al faringelui. Sunetele ca de pocnitura erau bulele de aer care se adunau in tesutul moale al gatului prin leziuni. Riscul de infectie a devenit foarte mare, asa ca britanicul a fost internat o saptamana si a fost hranit printr-un tub.

Stranutul este un proces natural care ajuta nasul sa scape de germeni si de particule iritante. Modul in care stranuta fiecare om este unic, depinzand atat de anatomia sa individuala, cat si de conditionarea sociala. Nu e o gluma!

Potrivit unui sondaj realizat de Patti Wood, experta in limbajul corpului, stranutul in public al oricarui individ este adesea diferit de stranutul sau in intimitate. De aici rezulta ca putem invata cum sa stranutam la o intensitate redusa. Nu uita esentialul, insa: nu e sanatos sa te abtii din a stranuta!

Cum sa reduci azgomotul provocat de stranut:

Renuntarea la obiceiurile daunatoare poate fi dificila. E chiar mai greu , uneori, sa constientizam ce ne face bine si ce nu, in toate activitatile noastre de zi cu zi. Informarea gresita si, de multe ori, dezinteresul sunt principalele cauze ale acestor comportamente nesanatoase.

Azi, iti prezentam o lista a obiceiurilor cotidiene care iti fac mai mult rau decat bine.

1. Prevenirea stranutului. Atunci cand inchizi gura si te tii de nas pentru a evita un stranut, nu faci altceva decat sa cresti presiunea intracraniana. Fluxul sanguin catre creierul tau e perturbat, iar vasele de sange sunt comprimate. Acest fapt poate cauza dureri de cap, deteriorarea vaselor si chiar probleme de auz. Nu te abtine sa stranuti niciodata!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.