Tartru, dinti

Lista articolelor despre tartru si dinti pe AflaCum.ro

Articole despre tartru si dinti

Citeste cele mai noi articole despre tartru si dinti publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tartru si dinti, pe AflaCum.ro!

Tartrul dentar este un depozit organo-mineral care se formeaza pe suprafata dintilor de lapte, a dintilor permanenti si a dintilor pusi.

Acesta se formeaza in special la persoanele care au o igiena orala deficitara. Culoarea tartrului variaza de la galben la maro si se depune atunci cand dintii nu sunt bine curatati. Singura metoda prin care poti inlatura tartrul dentar este sa te speli pe dinti de cel putin doua ori pe zi. Daca nu te speli dupa fiecare masa, resturile de mancare sau de zahar raman pe dinti si in timp se transforma intr-o placa bacteriana. Asa se formeaza pe scurt tartrul, care netratat duce la aparitia cariilor, distrugand smaltul dintilor.

Exista cateva remedii naturale pentru inlaturarea tartrului. Iata care sunt:

Vrei sa iti albesti dintii? Inainte de a lua o decizie, are trebui sa stii ca dintii naturali nu sunt perfect albi! Nuanta difera de la om la om, fiind oferita de dentina. Putem spune ca dintii naturali sunt , in mare masura, alb-galbui, culoarea fiind modificata in timp si de anumiti factori externi precum fumatul! Asadar, verifica necesitatea unui proces de albire inainte de a merge la medicul stomatolog. Nu e un deloc ieftin sa albesti dintii. Mai mult, procesul poate chiar afecta sanatatea dintilor!

Exista tratamente profesionale de albire cu laser si alte proceduri scumpe, cum scriam si mai sus. Ca alternativa, poti albi dintii si acasa, folosind creionul pentru albire dentara care ti se potriveste!

Cum sa folosesti creionul pentru albire dentara:

Circa 92% dintre adultii cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 ani au parte de carii dentare! Pare o cifra uriasa, care ne condamna sa avem probleme cu dantura! Din fericire, cariile si alte afectiuni dentare pot fi evitate, daca aplicam igiena potrivita!

Sfaturi pentru albirea sanatoasa a dintilor:

Bea cafeaua si ceaiul impreuna cu putin lapte. Cafeaua este o bautura foarte acida, mai ales in varianta sa neagra. Daca o bei zilnic, smaltul dintilor va fi subtiat. Mai mult, cafeaua neagra pateaza dintii, deoarece contine taninuri. Pentru a reduce aceste efecte nedorite, ar trebui sa combini cafeaua cu putin lapte. Sfatule valabil si in cazul ceaiului negru!

Poate nu-ti dai seama, dar dintii tai nu sunt doar un element de decor, care te ajuta sa afisezi zambetul dorit. Aceste mici organe osoase sunt o piatra de temelie pentru sanatate! Nu doar ca nu poti manca bine fara dinti sanatosi, dar nici nu poti vorbi cum trebuie! Asadar, ingrijirea dintilor este esentiala. Daca o faci cum trebuie, s-ar putea sa fii scutit/a de vizitele la stomatolog.

Cum sa ingrijesti dantura:

1. Adauga lapte in ceai si in cafea. Pentru a-ti pastra stralucirea dintilor, trebuie sa fii atent/a la alimentatie! Modificarea smaltului e cauzata de proprietatile chimice ale alimentelor . Alimentele acide coloreaza smaltul, distrugandu-l. Alimentele cu niveluri ridicate de taninuri, cum ar fi cafeaua sau ceaiul, modifica pH-ul din cavitatea bucala, colorand smaltul. Trebuie, asadar, sa echilibrezi pH-ul gurii, consumand un aliment neutru si bogat in calciu, dupa ce ai servit alimente acide. ToarnA lapte in cafea sau in ceai, pentru a-i slabi aciditatea. De asemenea, ar fi potrivit sa adaugi mai multa branza meselor pe baza de sos de rosii. Cazeina, o proteina aflata in lapte, reduce decolorarea dintilor.

Multi producatori de pasta de dinti si de apa de gura se lauda cu produsele lor care curata dintii si nu permit tartrului sa se depuna cu usurinta. Adevarul este ca tartrul dentar se depune, chiar daca te speli pe dinti cu regularitate. Printr-o buna igiena orala, procesul e incetinit , insa nu e eliminat. De aceea e recomandat sa faci detartraj o data pe an. In plus, poti dubla spalatul clasic al dintilor cu o reteta antitartru naturala.

Ce este tartrul dentar? Este o depunere calcaraoasa de culoarea galbuie si uneori negricioasa care se depune pe dinti. Alimentele, bauturile, fumatul si chiar saliva contribuie la acest proces. Placa bacteriana poate deveni mai consistenta, daca nu te speli in mod regulat pe dinti(de 2 ori pe zi, dimineata si seara).

Cum sa reduci tartrul dentar in mod natural. Asa cum spuneam si mai sus, tartrul dentar poate fi eliminat doar de catre medicul stomatolog. Pentru reducerea sa, exista, pe langa pasta de dinti, diverse metode naturale. Ne vom opri asupra a 3 ingrediente: lamaie, capsuni si patrunjel.

Periuta de dinti este esentiala pentru sanatatea danturii si a cavitatii bucale. Un periaj impropriu, spalarea rara a dintilor, ingrijirea deficitara a periutei de dinti si schimbarea tarzie a acesteia din urma sunt chestiuni care pot duce la probleme de dantura. Indiferent daca alegi periuta manuala sau automata, trebuie sa tii cont de sfaturile de mai jos.

Cand trebuie sa schimb periuta de dinti?

- cand perii se uzeaza. Iti vei da seama usor daca perii nu mai au calitate. Acestia se raresc su se inmoaie peste masura si astfel nu mai sunt efiecienti;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Implantul dentar este foarte utilizat in ultimii ani, fiind o solutie eficienta pentru persoanele care isi pierd...
Durerea de dinti este foarte greu de suportat. Multi oameni au concluzionat ca este cea mai agresiva...
Dintii tai nu mai au stralucirea de altadata? Petele provocate de fumat si de anumite alimente par...
Periutele de dinti se uzeaza destul de repede, deoarece perii sensibili se tocesc in timpul periajului. Iata...
Tartrul este un strat subtire de bacterii, care se acumuleaza pe dinti, plombe, gingii, limba, proteze si...
Fumatul este foarte nociv sanatatii dintilor, deoarece tutunul cauzeaza pete galbui, aproape imposibil de indepartat cu ajutorul...