Tartru dentar, igiena dentara

Lista articolelor despre tartru dentar si igiena dentara pe AflaCum.ro

Articole despre tartru dentar si igiena dentara

Citeste cele mai noi articole despre tartru dentar si igiena dentara publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tartru dentar si igiena dentara, pe AflaCum.ro!

Tartrul este un strat subtire de bacterii, care se acumuleaza pe dinti, plombe, gingii, limba, proteze si coroane si care se intareste in combinatie cu mineralele din saliva, capatand consistenta cretei.

Exista o serie de factori, care contribuie la formarea tartrului, cum ar fi o igiena orala improprie, un periaj incorect, o alimentatie necorespunzatoare si lipsa unei ingrijiri dentare profesioniste.

O buna igiena dentara va impiedica depunerile de tartru, iar aceasta consta in:

Igiena dentara are un impact major asupra sanatatii. Tehnicile simple de periaj si diferitele produse cu pe care le folosiminca din copilarie ar putea sa nu fie, insa, suficiente pentru a mentine dantura sanatoasa! De aceea e bine sa tinem mereu cont de sfaturile stomatologilor! Exista anumite comportamente de igiena orala pe care ar trebui sa le introduci in rutina zilnica!

9 sfaturi pentru o igiena dentara fara greseala:

1. Nu peria dintii imediat dupa ce mananci! Multi oameni adora sa inceapa ziua cu un pahar de suc. Seara, se delecteaza cu niste fructe. Nu e nimic rau in asta; gustu dulce si un continut ridicat de vitamina C. Problema apare atunci cand te speli pe dinti imediat dupa ce ai consumat astfel de produse. Explicatia?Fructele au un continut ridicat de acid care poate inmuia si deteriora smaltul dintilor. Asa ca periajul imediat nu e sanatos pentru dinti! Asteapta macar o jumatate de ora dupa ce ai mancat! Apoi, poti peria dintii fara grija.

Multi producatori de pasta de dinti si de apa de gura se lauda cu produsele lor care curata dintii si nu permit tartrului sa se depuna cu usurinta. Adevarul este ca tartrul dentar se depune, chiar daca te speli pe dinti cu regularitate. Printr-o buna igiena orala, procesul e incetinit , insa nu e eliminat. De aceea e recomandat sa faci detartraj o data pe an. In plus, poti dubla spalatul clasic al dintilor cu o reteta antitartru naturala.

Ce este tartrul dentar? Este o depunere calcaraoasa de culoarea galbuie si uneori negricioasa care se depune pe dinti. Alimentele, bauturile, fumatul si chiar saliva contribuie la acest proces. Placa bacteriana poate deveni mai consistenta, daca nu te speli in mod regulat pe dinti(de 2 ori pe zi, dimineata si seara).

Cum sa reduci tartrul dentar in mod natural. Asa cum spuneam si mai sus, tartrul dentar poate fi eliminat doar de catre medicul stomatolog. Pentru reducerea sa, exista, pe langa pasta de dinti, diverse metode naturale. Ne vom opri asupra a 3 ingrediente: lamaie, capsuni si patrunjel.

Tartrul dentar este un depozit organo-mineral care se formeaza pe suprafata dintilor de lapte, a dintilor permanenti si a dintilor pusi.

Acesta se formeaza in special la persoanele care au o igiena orala deficitara. Culoarea tartrului variaza de la galben la maro si se depune atunci cand dintii nu sunt bine curatati. Singura metoda prin care poti inlatura tartrul dentar este sa te speli pe dinti de cel putin doua ori pe zi. Daca nu te speli dupa fiecare masa, resturile de mancare sau de zahar raman pe dinti si in timp se transforma intr-o placa bacteriana. Asa se formeaza pe scurt tartrul, care netratat duce la aparitia cariilor, distrugand smaltul dintilor.

Exista cateva remedii naturale pentru inlaturarea tartrului. Iata care sunt:

Citeste prospectul medicamentului Colgate Periogard 0,2 % , solutie bucofaringiana si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: pentru tratament adjuvant de scurta durata al inflamatiilor mucoasei bucale si gingivale.

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA