Unt clarifiat

Lista articolelor despre unt clarifiat pe AflaCum.ro

Articole despre unt clarifiat

Citeste cele mai noi articole despre unt clarifiat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre unt clarifiat, pe AflaCum.ro!

Ghee sau untul clarifiat este obtinut prin indepartarea grasimilor butirice de partile solide (proteine) si apa. Procesul de incalzire este lent, iar produsul obtinut nu trebuie confundat cu untul topit.

Iata sase motive pentru care ar trebui sa consumi ghee in mod regulat:

1. Nu produce radicali liberi. Avand un punct de prajire/fierbere mai mare decat aproape orice alt ulei, adica fiind mult mai stabil la temperaturi inalte, ghee nu produce radicali liberi. Radicalii liberi sunt daunatori pentru sanatate, iar atunci cand uleiurile ajung dincolo de punctul lor de afumare, rezultatele pot fi periculoase pentru sistemul respirator.

Ghee sau untul clarifiat este obtinut prin indepartarea grasimilor butirice de partile solide (proteine) si apa. Procesul de incalzire este lent, iar produsul obtinut nu trebuie confundat cu untul topit.

Mod de preparare:

Practic, untul dulce nesarat este incalzit la foc mic si asa se obtine untul clarifiat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.