Zapada, schi

Lista articolelor despre zapada si schi pe AflaCum.ro

Articole despre zapada si schi

Citeste cele mai noi articole despre zapada si schi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre zapada si schi, pe AflaCum.ro!

„Fantanile de copaci” sunt niste goluri, formate in jurul bazei unui copac, ce este acoperit de multa zapada.

Atunci cand crengile joase indeparteaza zapada de langa copac, nepermitandu-i asezarea compacta, pe langa trunchi, in jurul copacului se formeaza un gol de aer, acoperit cu un strat subtire de zapada, ce poate ceda sub greutatea unui schior, cazatura putand fi fatala.

Iata cum puteti evita „fantanile de copaci” si ce puteti face daca ati cazut intr-una:

Daca locuiesti la casa, caderile abundente de zapada pot fi o problema pentru acoperisul locuintei tale. Astazi, iti oferim cateva sfaturi pentru indepartarea in siguranta a omatului de pe acoperis.

1. Masuri de siguranta.

Nu folosi scara pe zapada si pe gheata. Pericolul de alunecare este mare. Daca nu poti curata zapada de pe acoperis folosind doar lopata speciala, apeleaza la o firma specializata.

Daca esti amator al sporturilor de iarna sau iti place, pur si simplu, sa explorezi muntele, sa escaladezi, trebuie sa stii la ce riscuri te expui. Pe langa accidentari, exista, in anumite momente, riscul de avalansa.

In mod normal, partiile amenajate sunt protejate de astfel de furii ale naturii. Complicatiile apar atunci cand faci sporturi extreme in locuri neamenajate sau cand escaladezi muntele , netinand cont de sfaturile specialistilor. Daca, din nefericire, te-a prins o avalansa, trebuie sa incerci sa supravietuiesti. Iata cateva sfaturi:

1. Nu incerca sa fugi de avalansa, chiar daca esti pe schiuri. Zapada e mai iute decat tine. Mai degraba, pastreaza-ti cumpatul si incearca sa te deplasezi in paralel cu avalansa. Poti avea sanse sa depasesti zona.

Iarna si-a intrat complet in drepturi! La munte, stratul de zapada e deja consistent, motiv pentru care impatimitii sporturilor de iarna au luat cu asalt partiile. Ca de obicei, schiul, snowboard-ul, patinajul si datul cu sania sunt la mare cautare. Din pacate, foarte putini romani constientizeaza riscurile la care se expun si impactul pe care aceste sporturi le pot avea asupra articulatiilor.

Astazi, iti prezentam cateva metode de protectie a articulatiilor. Vei evita, tinand cont de aceste sfaturi, durerile musculare, entorsele si chiar accidentele.

1. Incalzeste-ti muschii. Inainte de a incepe activitatea pe partie e bine sa faci cateva exercitii pentru incalzirea articulatiilor si pentru amplificarea mobilitatii. De asemenea, un dus cald inainte, iti va incalzi articulatiile, iar circulatia sangelui la nivelul muschilor va fi una optima.

Carui copil nu-i place sa se dea cu sania? In magazine, vei gasi doar modele de sanie din plastic sau din fier. Din pacate, acestea sunt aproape imposibil de reparat. Prin urmare, cel mai bine este sa-i construiesti copilui tau o sanie de lemn.

Pentru constructia unei sanii de lemn ai nevoie de:

Desen pentru proiectare, placi de pin, suruburi, scule pentru prelucrarea lemnului.

Alegerea marimii potrivite de schiuri este esentiala pentru siguranta personala, mai ales daca sunteti incepatori.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Comparati schiurile cu inaltimea voastra, asezandu-le pe verticala langa voi. Este indicat ca acestea sa va ajunga undeva intre barbie si ceafa.  

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru soferi, cea mai des intalnita situatie pe timp de iarna este blocarea masinii in zapada. Atunci...
Fie ca practicati un sport de iarna de placere, fie ca schiatul este mai mult decat un...
Vacantele la schi sunt distractive si reprezinta o modalitate minunata de a petrece timpul in familie. Insa...