Ziua pacalelilor, pacaleala

Lista articolelor despre ziua pacalelilor si pacaleala pe AflaCum.ro

Articole despre ziua pacalelilor si pacaleala

Citeste cele mai noi articole despre ziua pacalelilor si pacaleala publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ziua pacalelilor si pacaleala, pe AflaCum.ro!

Ziua pacalelilor este intotdeauna sarbatorita pe 1 aprilie. In aceasta zi, oamenii fac diverse farse rudelor sau prietenilor. Traditia a aparut inca din secolul al XVI-lea.

Originea sarbatorii este plasata, de anumiti istorici, in Evul Mediu. De 1 aprilie, Sfantul Sisoe obisnuia sa-l pacaleasca pe Sfantul Antonie, sustinand ca l-a vazut pe diavol usurandu-se in strachina cu mancare a acestuia sau prefacandu-se ca a reusit sa invie din morti diverse victime ale unei epidemii de ciuma.

O alta explicatie pentru aparitia acestei sarbatori e legata de Sfantul Fesbuchie. Acesta locuia in apropierea unui iaz in care scufundase cativa busteni si pe care mergea la inceputul lunii aprilie, dandu-le impresia pelerinilor ca poate merge pe apa, la fel ca Iisus.

1 aprilie este ziua pacalelilor pe aproape intreg Mapamondul. Stim cu totii asta, chiar daca sarabatorim sau nu, ne ocupam sau nu de farse. Te-ai intrebat , oare, cum s-a impamantenit aceasta sarbatoare? Daca te intereseaza, iti explicam in cele ce urmeaza.

1 aprilie - Ziua pacalelilor. Origini

Sfantul Sisoe, un pustnic egiptean prieten cu Antonie cel Mare, e la capatul acestei povesti vechi, Se spune ca Sisoe il pacale pe Antonie, spunandu-i ca l-a vazut pe diavol usurandu-se in strachina cu mancare a acestuia sau prefacandu-se ca a reusit sa invie din morti diverse victime ale unei epidemii de ciuma

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.