1. Bananele nu se dezvolta in copaci. Bananierul nu este un copac, ci o planta ierboasa (din aceeasi familie cu orhideele sau crinii).
2. Bananele consumate in zilele noastre sunt clone. Bananele comercializate in magazinele din intreaga lume provin din soiul Cavendish, un soi creat artificial de catre mana umana. Astfel, ne explicam dimensiunile lor aproape uniforme. O banana crescuta in mediul natural are seminte usor de sesizat. Cea clonata nu.
3. Bananele sunt coapte artificial. Galbenul viu al bananelor este un efect secundar al coacerii lor in camerele special amenajate de pe vapoarele de transport.
4. Bananele, pansament pentru stomac. Pune intr-un mixer lapte si banane. Apoi, indulceste amestecul cu miere. Nu doar ca iti va calma arsurile stomacale, dar iti va readuce la normal nivelul de zahar din corp. Laptele te va hidrata.
5. Bananele ajuta la calmarea intepaturilor de tantar. Maseaza pielea cu partea interioara a cojii de banana, iar senzatia de mancarime si umflatura vor fi reduse.
6. Bananele lupta cu depresia. Contin triptofan, un aminoacid pe care corpul il transforma in serotonina, un neurotransmitator care ajuta la relaxare si imbunatateste starea de spirit
7. Bananele, cele mai consumate fructe din lume!