Hobby

Esti pasionat de travel, sport, fitness sau masini? Iti place sa petreci timpul in gradina sau sa ai un animal? Aici afli cum poti face singur lucrurile care te intereseaza!

Gradina Auto&Moto Travel Sport Animale Fitness

Multe tari din lume reglementeaza anumite rase de caini. Fenomenul are loc din cauza potentialului pericol pe care aceste rase il reprezinta pentru societate. Sunt interzise complet sau restrictionate sub forma de microcipare obligatorie, obtinerea unui permis special, sterilizare obligatorie si conditii speciale de pastrare. In anumite state, sunt chiar necesare cazierul proprietarului si o certificare psihologica.

Plantele ofilite pot fi salvate. Exista o singura conditie: radacinile sa fie in stare buna! Asadar, mai intai verifica radacina plantei pe care vrei sa o salvezi. E foarte simplu. Cu unghia zgarie incet tulpina. Daca interiorul e inca verde si are seva, planta respectiva poate fi salvata.

Vrei rasaduri de rosii puternice si rezistente la boli? Ai la indemana o solutie simpla si eficienta de fertilizare in acest stadiu al cresterii. Amestecul are la baza tinctura de iod si nu ar trebuie sa lipseasca din gospodaria unui gradinar.

Omul modern e predispus la sedentarism. Munca de birou sustinuta, relaxarea in fotoliu sau pe canapea si somnul firesc de noapte par sa ne consume tot timpul. E doar o senzatie. In realitate, nu vrei sa faci miscare, cautand tot felul de scuze. Ar trebui sa schimbi atitudinea si sa aloci macar cateva minute zilnic exercitiilor fizice! Altfel, sanatatea iti poate fi data peste cap.

Capsunii au nevoie de o atentie speciala in perioada primaverii, atunci cand ar trebui sa primeasca oligoelementele necesare. Cel mai eficient si sanatos poti hrani tufisurile de capsuni cu...drojdie obisnuita! Aceasta contine din plin vitaminele din grupa B, proteine, carbohidrati si minerale.

Inmatricularea provizorie este necesara atunci cand vrei sa conduci o masina pe care abia ai cumparat-o. Nu conteaza daca autoheviculul este nou sau la mana a doua. Numerele rosii te vor ajuta sa conduci respectiva masina pana la inmatricularea definitiva.

Personalul unui hotel are rolul principal de a-ti raspunde la intrebari legate de hotelul respectiv. Putini stiu, insa, ca exista si alte servicii pe care unii angajati ai hotelului le pot oferi. Spre exemplu, in multe hoteluri exista concierge-ul, adica un angajat cu statut de asistent pentru clientii hotelului. Acesta te poate ajuta cu servicii exclusive. Trebuie doar sa stii ce sa ceri.

Muscata se afla pe lista florilor preferate de catre romani. Ne bucura tuturor privirea pe toata durata verii, fiind destul de usor de ingrijit. Pentru ca muscata sa se dezvolte in armonie si sa produca flori din belsug trebuie sa oferi, insa,  atentia cuvenita urmatoarelor aspecte!

Consumul de combustibil creste sau scade in functie de mai multi factori, printre care viteza cu care rulezi, tipul de drum pe care circuli sau modul in care franezi. Pe autostrada, spre exemplu, consumul va fi mai mare decat pe un drum national, unde limita de viteaza este inferioara. Totusi, chiar si pe un drum de mare viteza poti economisi combustibil!

Rucola, denumita stiintific Eruca sativa, este o planta folosita ca salata. Are un gust amarui si picant, fiind preparata inca din vechime, datorita beneficiilor sale pentru sanatate(ajuta la slabire, sustine digestia, protejeaza vederea, previne cancerul si ofera protectie inimii). Rucola are succes si in Romania, acolo unde tinde sa devina cea mai consumata salata de pe piata. Daca ai gradina, afla ca poti cultiva, cu usurinta, rucola pe terenul tau!

Iti vinzi masina si nu ai vrea sa renunti la numerele de inmatriculare? Daca da, afla ca ai posibilitatea sa pastrezi placutele. Exista cativa pasi ce par destul de complicati, insa nu e deloc asa. Iata ce trebuie sa faci.

Trandafirii sunt printre cele mai populare flori din gospodariile romanilor si nu numai! Indiferent de soi, ne incanta privirea in fiecare an. Se dezvolta armonios , daca le oferi atentia cuvenita. Foarte importanta in acest ciclu este udarea: cum, cand si cat sa uzi trandafirii.

Daca intalnesti un animal ranit, prima regula ar fi sa contactezi un centru de salvare. Pana cand persoanele abilitate ajung la fata locului sau pana deplasezi animalul in centrul respectiv, ai putea, in schimb, sa oferi un prim ajutor. Interventia trebuie sa se desfasoare cu mare atentie, mai ales daca e vorba de un animal salbatic.

Bujorii sunt flori superbe care ne incanta la sfarsit de mai, inceput de iunie. Nu au nevoie de o ingrijire iesita din comun. Totusi, trebuie sa acorzi atentie tufelor. Dureaza putin si merita din plin! Te vei bucura de flori mari si frumoase.

Vrei sa scoti puisori de gaina si nu prea ai experienta? Nimeni nu s-a nascut invatat. Pentru inceput, trebuie sa stii ca ai la indemana doua posibilitati: clocirea oualor sub closca( varianta clasica) si incubatorul sau clocirea artificiala a oualor. Cei mai multi gospodari merg pe a doua varianta, deoarece pot monitoriza mai usor procesul. Pe scurt, e mai simplu si mai eficient sa folosesti incubatorul.

Buburuza, gargarita sau Coccinella septempunctata asa cum e cunoscuta in lumea stiintei, este absolut necesara in gradina ta. Rolul acestei insecte micute si dragalase este de a tine sub control daunatorii care pot decima recoltele. Iata ce trebuie sa faci si atragi gargaritele in gradina.

Carnirea rosiilor sau carnitul rosiilor reprezinta metoda naturala prin care vei grabi cresterea fructelor. Operatiunea presupune ruperea/taierea varfurilor plantelor, astfel incat aceasta sa nu mai creasca si sa se concentreze pe inflorescentele deja dezvoltate.

Altoirea unui pom necesita dexteritate, rabdare si putina atentie. Daca ai si experienta, cu atat mai bine. Astazi, iti vom prezenta procesul de altoire sub scoarta, care se face in timpul primaverii!

Cartoful dulce, denumit stiintific Ipomoea batatas, are originile in America de Sud, fiind cultivat si in alte zone ale lumii. Se practica si in Romania, chiar daca nu pe suprafete foarte mari. Comparativ cu cartoful clasic, cel dulce este bogat in fibre, caroten, minerale si diverse vitamine.

Pomii fructiferi rodesc, daca bolile nu ii napadesc. Pe langa afectiunile clasice exista, insa, o alta problema care poate afecta rodul, mai ales in cazul pomilor mai batrani. Deficitul de fier! Cum iti dai seama ca acesta s-a instalat? Frunzele capata o culoare galbena si incep sa cada.