Beneficiile miraculoase ale sfeclei rosii pentru sanatate

Beneficiile miraculoase ale sfeclei rosii pentru sanatate

Sfecla rosie este un aliment medicament cu beneficii miraculoase pentru ficat.

Recomandata in numeroase afectiuni, sfecla rosie contine o multime de substante nutritive ce protejeaza ficatul, ajuta la detoxifierea lui si regleaza tensiunea arteriala. Spre deosebire de alte legume care isi pierd din nutrienti prin fierbere. sfecla rosie isi pastreaza proprietatile chiar si atunci cand este supusa la diferite tratamente termice.

Beneficiile consumului de sfecla rosie:

Sfecla rosie imbunatateste respiratia celulelor si oxigenarea tesuturilor.

Este recomandata in anemii deoarece incurajeaza productia de globule rosii.

Mentine in conditii optime functiile inimii, a muschilor si a nervilor.

Stimuleaza sistemul imunitar.

Fie ca este consumata in ciorbe, sub forma de suc sau in salate, sfecla este recomandata inclusiv sportivilor deoarece acest aliment medicament asigura o rezistenta nebanuita a musculaturii in caz de efort fizic sustinut.

Sfecla rosie trateaza o multime de boli sau amelioreaza efectele lor devastatoare. Chiar daca nu trateaza cancerul 100%, consumul de sfecla rosie contribuie la prelungirea vietii si a calitatii acesteia.

Sfecla rosie contribuie la stabilizarea PH-ului (echilibrul acid-alcalin) din corp, fapt important pentru imunitate, deoarece bacteriile infloresc atunci cand echilibrul PH-ului din organism se strica.

Sfecla rosie este folosita ca si tratament in leucemii, probleme de piele, infectii cronice, boli ale intestinului inflamat, in bolile de ficat si in prevenirea si tratamentul bolilor de inima si a artritei reumatoide.

Contribuie la metabolismul grasimilor, nu are efecte adverse si este bine tolerata de majoritatea oamenilor. 

Pont: Pentru a beneficia de proprietatile sfeclei rosii, aceasta trebuie consumata pe o perioada lunga de timp. Numai asa va imbunatati starea generala de sanatate.

Alte proprietati:

Sfecla rosie este saraca in calorii si nu ingrasa. 170 grame de sfecla contine 75 calorii.

Sfecla rosie contine potasiu si acid folic care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si protejeaza inima. Acidul folic este foarte util si necesar in alimentatia gravidelor scazand semnificativ riscul aparitiilor malformatiilor congenitale.

Sfecla rosie contine o combinatie unica de sodiu si calciu, ceea ce contribuie la dizolvarea calciului si eliminarea excesului sau din organism.

Si nu in ultimul rand sfecla rosie ajuta la detoxifierea ficatului prin activarea a doua enzime cu rol antioxidant din ficat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Folosita ca medicament inca din antichitate, sfecla rosie poate fi consumata sub forma de suc sau salata. ...
Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba...
Orice gospodina stie sa prepare salata de sfecla. In cele ce urmeaza nu vom vorbi, insa, despre...