Beneficiile uleiului de canola

Beneficiile uleiului de canola

Uleiul de canola este extras din seminte de rapita si are numeroare beneficii asupra organismului.

Acesta  are o concentratie mai mare de acizi grasi omega 3 decat uleiul de masline, contine vitamina E si vitamina K in concentratie mica si scade colesterolul rau din organism.

Expertii spun despre uleiul de canola ca rezista la oxidare si poate fi depozitat in camara, la intuneric si un an de zile fara sa isi schimbe proprietatile.

Spre deosebire de uleiul prelucrat la cald, uleiul de canola presat la rece trebuie pastrat la frigider pentru ca este mai sensibil.

Proprietatile uleiului de canola

Uleiul de canola este bogat in acizi-grasi poli-nesaturati (36%), acizi grasi mono-nesaturati (58%) si acizi grasi saturati (6%).

Cei care au valorile colesterolului ridicat se pot trata cu ulei de canola. Potrivit Care2.com, uleiul de canola este savuros in salate si poate fi utilizat la pregatirea preparatelor din carne, peste si legume.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cassia este un arbore verde cu frunze vesnic de culoare rosiatica, originar din China, India, Indonezia și...
Orezul alb este mancarea de baza in multe tari, insa nu este la fel de sanatos ca...
Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc...