Iata cum se prepara o salata detoxifianta:
Ingrediente:
• 4 cani de pepene rosu, taiat cubulete;
• O legatura mica de frunze de busioc, maruntite;
• 2 linguri de seminte de dovleac;
• Zeama de limeta, dupa gust;
• O cana de spanac tanar.
Modalitate de preparare:
Amestecati ingredientele intr-un bol si serviti salata imediat sau pastrati-o la frigider, maxim 2 zile, inainte de a o consuma.
Beneficiile ingredientelor:
Pepenele rosu are un continut ridicat de antioxidanti si nutrienti, ce ajuta la curatarea rinichilor, reducand inflamatiile din organism si prevenind aparitia cancerului.
Frunzele de busuioc reduc inflamatia, curata intregul organism si ofera o aroma placuta salatei.
Semintele de dovleac sunt o sursa importanta de zinc, magneziu si omega 3, ajutand la reducerea inflamatiei din organism.
Zeama de limeta contine vitamina C si imbunatateste digestia.
Spanacul tanar contine fibre, calciu, proteine, vitamine si minerale, fiind benefic pentru sanatatea intregului organism.