Chiar daca nu suferi de vreo afectiune anume, salata taiata, ambalata in pungi poate sa vina la "pachet" cu bacterii periculoase imposibil de ucis.
Nutritionistii sustin ca salata este considerata unul dintre produsele care provoaca boli legate de alimentatie, deoarece creste direct pe sol. Bacteriile pot fi distruse numai cu caldura sau cu tratamente chimice intensive si nu numai prin spalare.
Ca sa beneficiezi de elementele nutritive din salata, este recomandat sa cumperi si sa consumi salata proaspata, care nu a avut timp sa se ofileasca sau sa contacteze anumite substante daunatoare pentru organism. cum este salata din supermarket.
De evitat sandwich-urile din comert asezonate cu salata si cruditatile taiate care stau in supermarket timp de cateva zile. Ele pot constitui un adevarat pericol pentru sanatate, din cauza bacteriilor nocive.
Totodata, salata este nociva pentru cei care sufera de boli ale stomacului, motiv pentru care nu poate fi consumata in stare cruda, in combinatie cu maioneza si alte ingrediente nesanatoase. Acesta este cazul salatei de vinete, care, in combinatie cu maioneza este un adevarat pericol pentru bolnavii de fiere.
Exceptand aceste cazuri, salata ramane in continuare printre cele mai hranitoare si recomandate alimente din dieta zilnica.