Folosita la dospirea cozonacilor de sarbatori, la aluaturi dulci si sarate, drojdia de bere previne racelile, dar si o multime de boli infectioase.
Proprietatile drojdiei de bere:
Drojdia de bere contine seleniu, care intareste imunitatea si scurteaza perioada de convalescenta. Acest aliment miraculos contine vitaminele A, B si C care tin sub control hepatitele virale.
Tot drojdia de bere este un tonic nervos deoarece combate depresiile, tulburarile psihice, creste puterea de concentrare in maladiile Parkinson si Alzheimer.
Drojdia de bere scade nivelul colesterolului rau si combate hipertensiunea.
Cum se consuma drojdia de bere?
Pentru a preveni racelile si gripele, drojdia de bere trebuie consumata in stare proaspata timp de trei saptamani. Se iau zilnic trei lingurite de drojdie proaspata.
Pentru bolnavii care sufera de tulburari psihice, se recomanda drojdie de bere in amestec cu miere de albine, cate patru lingurite pe zi, timp de doua saptamani.
La randul lor, bolnavii cu afectiuni cardiace trebuie sa consume zilnic drojdie de bere, cate trei lingurile pe zi: dimineata, la pranz si seara.
Alte beneficii ale drojdiei de bere:
Drojdia de bere poate fi considerata un supliment alimentar in cazul persoanelor anemice, in obezitate, in tratarea psoriazisului, in tratarea tumorilor maligne, dar si in stimularea procesului de crestere la copii.
Acest aliment medicament este benefic pentru toate categoriile de varsta, de la cei mici si pana la varsta a treia. In timp ce la copii drojdia de bere are un rol important in consolidarea oaselor,
adolescentii care se pregatesc de examene pot urma o cura cu drojdie de bere pentru ca aceasta ajuta la dezvoltarea intelectului si combate instabilitatea emotionala cauzata de „bombardamentul” hormonal.
La adulti, drojdia de bere sustine efortul fizic si intelectual si este un minunat remediu antistres (cate o lingura pe zi, luata vreme de 10 zile pe luna).
In sfarsit, la varstnici, terapia cu drojdie de bere (cate doua linguri pe zi) ajuta in lupta cu bolile degenerative.
Mod de administare:
Fie ca este consumata in amestec cu suc de fructe si de legume, cu miere de albine sau cu ceaiuri - de afine, de chimen, de anason - drojdia combate balonarile si intareste sistemul imunitar, indiferent
de categoria de varsta la care este administrata.
Pentru mai multe indicatii, puteti consulta un specialist in nutritie, dar si un medic.