Alimente care contin mai mult calciu decat laptele

Alimente care contin mai mult calciu decat laptele

Deficitul de calciu din organism(hipocalcemie) poate provoca probleme de sanatate precum crampe musculare, piele uscata cu scuame si par aspru. In cazul lipsei pronuntate de calciu din corp, se poate ajunge la dureri musculare, confuzie si chiar halucinatii! Multi dintre noi inca mai credem ca ne luam aportul de calciu din lapte. Exista, insa,  alte alimente care ajuta la acest proces esential pentru organism. Despre acestea, in materialul urmator.

Alimente care contin mai mult calciu decat laptele:

Varza kale (nemteasca). Acest soi de varza contine din plin multe elemente nutritive, benefice organismului. Doar dintr-o ceasca de varza, vei obtine circa350 miligrame de calciu, mai mult decat dintr- o ceasca de lapte. Astfel varza nemteasca nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie, daca pierzi calciu sau il asimilzezi mai greu. De asemenea, varza kale contine fosfor, un element esential pentru sistemul osos.

Spanac. Frunzele de spanac sunt bogate in calciu. O ceasca de spanac inseamna circa 250 miligrame din acest element. Nu vei manca doar atat, asa ca vei introduce in organism calciu suficient. Mult mai mult decat daca bei o cana cu lapte! Spanacul mai contine magneziu, la fel de important pentru buna functionare a organismului. O masa pe baza de spaanc va asigura circa 84% din aportul zilnic necesar de magneziu.

Varza furajera (collard greens). Ruda verzei clasice, pe care o sti cu totii, este o sursa minunata de calciu. Contine 452 miligrame/ceasca, adica circa 80% din aportul de calciu necesar organismului. E mult mai mult decat poate oferi celebrul lapte. Varza furajera mai contine vitamina B6 si acid foloic.

Semintele de susan ofera, la fel, un aport important de calciu. Un sfert de ceasca iti aduce in organism 352 miligrame de calciu.

Iaurt organic. Indragostitii de lactate pot incerca o alternativa la lapte. Este vorba despre iaurtul organic, care contine cel mai mult calciu dintre toate cele mentionate mai sus: 447 miligrame/ceasca!

Citeste si: Cum poate fi marit nivelul de calciu din organism

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei un desert delicat, supergustos si nu foarte costisitor? Daca da, aceasta reteta este pentru tine. Ne...
Laptele de capra este mai putin popular in Romania, probabil si pentru ca nu e la fel...
Rosiile pot dezvolta o multime de boli, daca nu sunt ingrijite corespunzator. Ne gandim, in special, la...