Ce NU e bine sa FACI dupa masa

Ce NU e bine sa FACI dupa masa

Omul modern se loveste constant de lipsa timpului, un element care il afecteaza pe termen mediu si lung. Pentru a ajunge la timp la serviciu, de exemplu, cream rutine nesanatoase: luam micul dejun, sarim imediat in dus, ne imbracam si plecam! Pare in regula, insa exista anumite lucruri pe care nu trebuie sa le facem imediat dupa ce mancam!

Ce NU e bine sa FACI dupa masa(duce ce mananci):

Dus. Cand faci un dus/o baie, temperatura corpului creste usor. Pentru a face fata acestei schimbari, organismul trimite mai mult sange la nivelul pielii decat in mod normal. Astfel, procesul digestiv poate fi perturbat, iar metabolismul va fi incetinit. Fa dus la minimum o jumatate de ora dupa ce mananci!

Consum de ceai. Pentur multe poersoane, ceaiul fierbinte dupa masa e o obisnuinta. Studiile arata, insa, ca aceasta bautura inofensiva interfereaza cu asimilarea fierului, un mineral care joaca un rol semnificativ in organism. In concluzie, copiii, femeile insarcinate si persoanele care au deficiente de fier ar trebui sa evite consumul de ceai cam o ora dupa masa. Mai bine alegi o cafea(care nu e sanatoasa pe stomacul gol) sau un pahar de apa plata!

Somn. Nu! Nu te ingrasi, daca dormi dupa ce mananci! In schimb, exista alte daune: arsuri la stomac, eructare(eliminare zgomotoasa a gazelor) si aciditate ridicata. Mai mult, s-a dovedit ca somnul regulat imediat dupa pranz sau cina creste riscul de accident vascular cerebral. Nu dormi la mai putin de 2 ore dupa ce ai mancat!

Exercitii fizice. Poate parea sanatos sa faci miscare sustinuta, dupa masa. Din pacate, nu e asa! Efortul cu stomacul plin poate duce la disconfort, precum sughit si greata. Pot exista chiar si consecinte mai grave: risc crescut de traume si convulsii. Daca simti nevoia sa te misti dupa masa, limiteaza la o plimbare calma. Pentru efort sustinut, asteapta macar 2 ore!

Fumat. Aproape toate sistemele din corganism sunt implicate in timpul procesului digestiv activ. In acest moment, nicotina va fi absorbita cu o forta dubla, crescand astfel efectele sale daunatoare. Mai mult, tutunul poate bloca absorbtia vitaminelor si mineralelor, inclusiv a calciului si a vitaminelor C si D. Astfel, sunt anulate chiar si efectele unei mese sanatoase! Sigur ca ar fi bine saq nu fumezi deloc. Daca nu poti sa te lasi, macar nu fuma 20 minute dupa ce mananci!

Citeste si: Cum sa te feresti de bolile de INIMA. Consuma aceasta BAUTURA TRADITIONALA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice masa ar trebui sa reprezinte un adevarat aliat pentru sanatate. Din pacate, nu prea se intampla,...
Desi luam masa in familie adeseori, aranjarea corecta a mesei pentru o cina formala poate crea anumite...
Nu doar calitatea alimentelor este importanta pentru o sanatate de fier, ci si momentul cand alegi sa...