Cum sa verifici branza din comert

Cum sa verifici branza din comert

Branza se afla, probabil, in frigiderul oricarui roman. Din pacate, putini se intreaba: Cat de autentica e branza pe care o cumpar? Daca nu stii cum sa verifici acest aspect, te ajutam cu cateva sfaturi. Ar fi pacat si periculos pentru sanatate sa dai bani pe produse contrafacute!

1. Telemeaua de vaca

- e o branza cu o tenta usor galbuie;

- nu are gaurele.

2. Telemeaua de oaie

- cea autentica trebuie sa fie alba si nu perfect portelanata. Daca observi puncte galbene prin ea inseamna ca este amestecata cu altceva, cel mai probabil cu lapte de vaca;

- nu are multe gaurele. Daca are asa ceva, asta arata o igiena precara si un lapte de proasta calitate;

- nu contine mai mult de 3% sare;

- daca vrei sa o desarezi si laptele nu a fost de calitate, se va inmuia, dar daca laptele a fost bun, va ramane ferma.

3. Urda

- nu trebuie sa aiba gust amar sau ranced;

- nu trebuie sa fie vascoasa(mucilaginoasa);

- nu trebuie sa fie sarata;

- urda de oaie e mai deschisa la culoare si mai grasa, in comparatie cu cea de vaca(galbuie)

-cea mai buna este cea dulce, in care putem adauga sare, zahar, piper;

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa...
Producatorii de alimente folosesc aditivi si chimicale in produsele lor pentru a le face mai bune si...
Astazi, iti prezentam un aperitiv aparte, usor de facut si pe care il poti savura in orice...