Negresa cu visine si branza. Ingrediente:
- 100 grame de ciocolata amara;
- 120 grame de unt;
- 150 grame de zahar;
- 4 oua;
- 150 grame de faina de grau;
- o lingurita rasa de praf de copt;
- 300 grame de branza fina de vaci;
- un plic de zahar vanilat;
- 300 grame de visine (congelate/inghetate)
- un praf de sare.
Negresa cu visine si branza. Mod de preparare:
- bucateleste ciocolata;
- topeste untul impreuna cu ciocolata la bain-marie;
- amesteca 2 oua cu 50 grame de zahar si adauga un praf de sare si zaharul vanilat;
- prepara crema de branza. Amesteca branza de vaci cu 100 grame de zahar si 2 oua;
- amesteca bine cu mixerul/ blenderul. Vei obtine o compozitie cremoasa si pufoasa;
- torna ciocolata topita(aceasta e rece deja) in compozitia cu ou si zahar vanilat;
- amesteca totul cu mizerul;
- adauga praful de copt si faina;
- amesteca cu mixerul la intensitate mica sau cuo spatula;
- toarna o treime din aluat intr-o forma cu peretii inalti (21 cm), unsa cu unt;
- niveleaza aluatul;
- toarna jumatate din compozitia cremei. Deasupra aranjeaza visinile dezghetate(jumatate din ele);
- aplica in continuare in ordinea: aluat, crema pe baza de branza, visine, aluat.
- intinde bine aluatul;
- baga negresa in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 50 minute;
- scoate prajitura din cuptor si las-o la racit in forma;
- taie prajitura dupa bunul-plac si savureaz-o alaturi de cei dragi.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Negresa pentru diabetici