Tarhon - planta aromata cu beneficii uimitoare pentru sanatate

Tarhon - planta aromata cu beneficii uimitoare pentru sanatate

Tarhonul este cunoscut, in general, pentru aroma sa speciala care foloseste in bucatarie. Insa aceasta planta nu este doar un condiment de exceptie, ci are si beneficii uimitoare pentru sanatate. Sa vedem despre ce este vorba.

Tarhonul contine uleiuri volatile, flavonoide, minerale, mucilagii, vitamine.

Beneficiile consumului de tarhon:

- ajuta la eliminarea toxinelor din organism

- previne afectiuni severe precum: cancerul, glaucomul, infarctul miocardic.

- lupta impotriva bolilor pulmonare.

- previne afectiunile sistemului nervos.

- intareste imunitatea.

- lupta cu imbatranirea prematura.

- previne blocajul renal si alte afectiuni ale rinichilor.

- calmeaza durerile de dinti si de gingii, datorita continutului de eugenol.

- este un medicament natural impotriva insomniei.

- combate anxietatea.

- calmeaza durerile provocate de artrita.

- omoara parazitii intestinali.

Cum sa folosesti tarhonul:

- pentru majoritatea afectiunilor tarhonul este folosit sub forma de ceai(infuzie). Pentru tratrament sau preventie consuma zilnic 2/4 cani de ceai(neindulcit) amestecat cu suc natural de lamaie. Adauga o lingurita de frunze maruntite la 250 ml apa calduta. Lasa amestecul la infuzat circa 20 minute.

- adaugat in mancare - tarhonul mareste pofta de mancare, previne baloanarea si ajuta digestia lenta. Substituie cu succes sarea, otetul sau piperul.

Reteta pentru combaterea durerilor provocate de artrita:

- taie marunt trei maini de frunze de tarhon.

- pune tarhonul maruntit intr-un borcan si acopera-l cu o jumatate de litru de otet de mere.

- lasa amestecul la macerat timp de 7 zile.

- filtreaza amestecul.

- consuma 30-50 ml inainte de mesele principale (cu cel putin o jumatate de ora).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Traim intr-o lume destul de nesanatoasa, deoarece majoritatea oamenilor mananca multe alimente procesate si prajite, care contin...
Tarhonul face parte din grupa ierburilor si condimentelor aromate. Aceasta planta perena se foloseste in arta culinara...