Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Tarhonul face parte din grupa ierburilor si condimentelor aromate.
Tarhonul face parte din grupa ierburilor si condimentelor aromate.
Aceasta planta perena se foloseste in arta culinara in stare proaspata, fie uscat, fie conservat in otet.
Ingrediente:
- 3 legaturi tarhon
- 2 linguri sare
- 300 ml otet
Mod de preparare:
Se aleg frunze de tarhon proaspat. Se pun intr-un castron si se presara bine cu sare.
A doua zi se asaza intr-un borcan mic, se apasa deasupra cu 2 scandurele asezate crucis si se toarna otet cat sa le cuprinda. Se leaga cu hartie pergament si se pastreaza la rece.
Tarhonul in otet se marunteste si se adauga la ciorbele acre de legume (cartofi, fasole) si la diferite mancaruri cu carne.
Conservat astfel, tarhonul se pastreaza luni intregi intr-un loc racoros si uscat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.