Cartofi pai

Cartofi pai

Cartofii pai sunt asemanatori cu cei serviti la McDonald's.

Ingrediente:

- 500 g cartofi,
- untura sau ulei,
- sare.

Mod de servire:

1

Se curata cartofii. Se taie subtiri ca chibritul si se spala.

2

Se pune untura destula intr-o cratita adanca si se infierbanta, dar nu prea tare.

3

Cartofii bine uscati se pun intr-un paner de sarma special si se scufunda in untura.

4

Se tin 4-5 minute, se scot cu totul si se rastoarna pe o farfurie.

5

Intre timp se impinge cratita cu untura pe foc bun, ca sa se infierbante la maximum.

6

Cu 2-3 minute inainte de a servi se dau drumul din nou cartofilor in untura. Imediat capata o culoare aurie, frumoasa.

7

Cartofii prajiti se scot cu lingura cu gauri, se scurg pe o sita, se sareaza si se servesc fierbinti.

Cartofii pai sunt o garnitura excelenta la friptura, dar si un aperitiv crocant, mai ales atunci cand sunteti pe fuga.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cand spunem cartofi pai, cei mai multi dintre noi ne gandim la foarte popularii cartofi prajiti. Cartofii...
Cartofii folositi pentru prajire se pot taia in felii subtiri si uniforme. Ei pot fi serviti inclusiv...
Cartofii prajiti sunt mancarea favorita a copiilor mai ales daca sunt serviti cu mujdei de usturoi. Ingrediente: ...