Biftec in faina

Biftec in faina

Biftecul de vaca adevarat se prepara doar din muschi. Se trece prin faina si se prajeste in tigaie.

Ingrediente:

- 1,2 kg muschi de vaca,
- 1 lingura de faina,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata muschiul de pielite, se taie in bucati potrivite de 2 cm grosime. Se da sare.

2

Se usuca bine cu o carpa, bucatile de biftec se trec prin faina si se frig in untura fierbinte, intai pe o parte si apoi pe cealalta. Cand sunt gata se scot si se tin la cald.

3

Se pregateste repede sosul si anume se scurge o parte din grasime din tigaie, iar in sosul ramas se toarna o lingura de apa.

4

Se lasa sa dea cateva clocote, amestecand cu lingura, sa se ia rumeneala din tigaie. Sosul se strecoara peste biftecul de vaca.

Mod de servire:

Se serveste fierbinte cu cartofi prajiti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Adevaratul biftec de vaca este facut numai din muschi. Iata cum se prepara biftecul natur de vaca...
Pentru aceasta reteta se foloseste muschiul de vaca. Ingrediente: - 1,2 kg muschi de vaca, - 250...
Reteta clasica de biftec tartar este un amestec de carne de vita cruda, amestecata cu un galbenus...