Cum sa faci cartofi pai. Reteta rapida fara ulei!

Cum sa faci cartofi pai. Reteta rapida fara ulei!

Cand spunem cartofi pai, cei mai multi dintre noi ne gandim la foarte popularii cartofi prajiti. Cartofii pai, insa, se pot prepara si la cuptor. Mai mult, nu e necesara folosirea uleiului alimentar! Daca ii vei prepara precum iti recomandam in cele ce urmeaza, vei obtine una dintre variantele sanatoase de consum! Ia un pix si o foaie si noteaza!

Cartofi pai fara ulei. Ingrediente:

- o jumatate de kilogram de cartofi;

- o lingurita de boia;

- o jumatate de lingurita de sare;

- piper negru, dupa gust;

- un albus.

Cartofi pai fara ulei. Mod de preparare:

- spala cartofii, daca sunt plini de pamant;

- curata cartofii de coaja si mai spala-i o data in apa rece;

- taie cartofii in stil pai;

- sparge oul si separa albusul de galbenus;

- bate albusul cu furculita;

- adauga sarea, piperul si boiaua peste albusul batut;

- transfera cartofii intr-un castron suficient de incapator;

- toarna amestecul de albus si condimente(dressing) peste cartofi si amesteca bine;

- pune cartofii(asezati la mica distanta unul de altul ) pe o tava tapetata cu hartie de copt;

- baga tava la cuptor si coace cartofii circa 15 minute la 220 grade Celsius. Sunt gata, cand se formeaza pe ei o crusta rumena;

- serveste cartofii pai alaturi de salata/sosul dorit. Poti jongla la capitolul condimente, aduagand ce iti place. Sa zicem usturoi granulat sau marar uscat!

Citeste si: Cartofi pai

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cartofii pai sunt asemanatori cu cei serviti la McDonald's. Ingrediente: - 500 g cartofi, - untura sau...
Cartofii folositi pentru prajire se pot taia in felii subtiri si uniforme. Ei pot fi serviti inclusiv...
Cartofii prajiti sunt mancarea favorita a copiilor mai ales daca sunt serviti cu mujdei de usturoi. Ingrediente: ...