Cartofi pai fara ulei. Ingrediente:
- o jumatate de kilogram de cartofi;
- o lingurita de boia;
- o jumatate de lingurita de sare;
- piper negru, dupa gust;
- un albus.
Cartofi pai fara ulei. Mod de preparare:
- spala cartofii, daca sunt plini de pamant;
- curata cartofii de coaja si mai spala-i o data in apa rece;
- taie cartofii in stil pai;
- sparge oul si separa albusul de galbenus;
- bate albusul cu furculita;
- adauga sarea, piperul si boiaua peste albusul batut;
- transfera cartofii intr-un castron suficient de incapator;
- toarna amestecul de albus si condimente(dressing) peste cartofi si amesteca bine;
- pune cartofii(asezati la mica distanta unul de altul ) pe o tava tapetata cu hartie de copt;
- baga tava la cuptor si coace cartofii circa 15 minute la 220 grade Celsius. Sunt gata, cand se formeaza pe ei o crusta rumena;
- serveste cartofii pai alaturi de salata/sosul dorit. Poti jongla la capitolul condimente, aduagand ce iti place. Sa zicem usturoi granulat sau marar uscat!
Citeste si: Cartofi pai