Cartofi prajiti felii

Cartofi prajiti felii

Cartofii folositi pentru prajire se pot taia in felii subtiri si uniforme.

Ei pot fi serviti inclusiv de catre vegetarieni impreuna cu salata verde, cu varza dulce sau mujdei de usturoi, dupa preferinte.

Ingrediente:

- 500 g cartofi,

- 4 linguri de untura amestecata cu ulei,

- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata cartofi de marime potrivita, de preferinta lunguieti.

2

Se taie felii foarte subtiri si cat mai egale.

3

Se spala in ape multe, pana ramane apa limpede. Se usuca bine pe un servet.

4

Se incinge untura mai multa, amestecata in parti egale cu ulei.

5

Se da drumul la putini cartofi odata, ca sa nu se raceasca untura.

6

Pe masura ce primii sunt gata, se scot cu o paleta cu gauri, se scurg de ulei si se pun altii in untura.

7

Trebuie sa fie rumeniti si crocanti. Cand sunt toti gata se sareaza.

Mod de servire:

Cartofii taiati felii si prajiti in tigaie sau ceaun reprezinta un aperitiv gustos si satios sau o garnitura numai buna de consumat impreuna cu o friptura la gratar.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cand spunem cartofi pai, cei mai multi dintre noi ne gandim la foarte popularii cartofi prajiti. Cartofii...
Cartofii pai sunt asemanatori cu cei serviti la McDonald's. Ingrediente: - 500 g cartofi, - untura sau...
Cartofii prajiti sunt mancarea favorita a copiilor mai ales daca sunt serviti cu mujdei de usturoi. Ingrediente: ...