Cum sa prepari chifle japoneze

Cum sa prepari chifle japoneze

Bucataria japoneza este recunoscuta in lume pentru deliciosul si sanatosul sushi. Putini stiu, insa, ca si produsele coapte sunt create cu multa maiestrie in bucataria nipona. Astazi, o sa iti prezentam reteta pentru Hokkaido sau mai simplu spus: chifle japoneze. Vor iesi pufoase cum nici nu ti-ai imaginat!

Hokkaido/chifle japoneze. Ingrediente pentru aluat:

- 200 mililitride lapte;

- 350 grame de faina;

- 15 grame de drojdie proaspata/7 grame de drojdie uscata;

- 45 grame de zahar;

- 8 grame de zahar vanilat;

- o lingurita de sare;

- un ou mare;

- o lingura de unt moale.

Hokkaido/chifle japoneze. Ingrediente pentru umplutura:

- 3 linguri de zahar;

- 2 linguri de unt topit;

- o lingurita de scortisoara macinata.

Hokkaido/chifle japoneze. Alte ingrediente:

- un ou pentru ungerea chiflelor inainte de coacere;

- 2 linguri de unt topit pentru ungerea chiflelor dupa coacere);

- zahar pudra - decor.

Hokkaido/chifle japoneze. Mod de preparare:

- vei incepe cu prepararea aluatului;

- amesteca 100 ml de lapte si 2 linguri cu varf de faina cernuta intr-o cratita mica(cu fund gros). Foloseste telul pentru a nu se forma cocoloase.

- amesteca fara oprire, in timp ce compozitia fierbe 3 minute la foc mic;

- opreste focul cand amestecul are consistenta de puding. Compozitia rezultata poarta numele de tangzhong.

- acopera cu folie alimentara tangzhong-ul. Ai grija ca folia sa atinga suprafata amestecului;

- lasa tangzhong-ul la racit la temperatura camerei;

- dizolva drojdia in 100 ml de lapte cald;

- adauga zaharul si 2 linguri cu varf de faina cernuta. ;

- amesteca pana la omogenizare;

- acopera amestecul(plamadeala) cu folie alimentara si pune-l deoparte la cald pentru un sfert de ora. Astfel, se va activa drojdia;

- adauga oul, sarea si zaharul vanilat in plamadeala si amesteca;

- adauga tangzhong-ul racit si amesteca iar;

- adauga faina ramasa in mod treptat;

- amesteca cu o lingura pana cand aluatul devine suficient de vascos;

- framanta acum aluatul cam 10 minute. Acesta va deveni omogen si mai putin lipicios.

- adauga untul moale in aluat;

- continua sa framanti inca 10 minute. Untul se va incorpora in aluat;

- modeleaza aluatul sub forma de bila si pune-l intr-un castron adanc, uns cu ulei.;

- acopera aluatul cu folie alimentara si lasa-l la dospit 90 minute. Ar trebui sa isi tripleze volumul intr-un loc cald!

- topeste untul;

- amesteca scortisoara macinata si zaharul;

- modeleaza chiflele;

- pune aluatul dospit pe masa presarata cu faina si imparte-l in 6 bucati egale, fiecare cu forma de bila;

- intinde fiecare biluta de aluat sub forma de turtita ovala, cu grosimea de circa 5 milimetri;

- unge turtita de aluat cu unt si presar-o cu zahar combinat cu scortisoara;

- indoaie marginile lungi spre interior, suprapunandu-le putin. Intinde-o inca putin cu sucitorul, dupa care ruleaz-o sub forma de rulou si lipeste-i cusatura;

- pune chiflele pe tava tapetata cu hartie de copt;

- acopera-le cu folie alimentara si lasa-le asa jumatate de ora;

- unge acum chiflele cu ou batut, folosind o pensula.

- pune chiflele la copt pentru 25 minute, in cuptorul preincalziut pana la 180 grade Celsius. Chiflele vor fi gata cand sunt rumenite.

- scoate chiflele din cuptor si unge-le cu unt topit. Lasat-le sa se raceasca pe gratar.

- presara zahar pudra peste chifle(optional)

Citeste si: Cum sa faci CHIFLE cu GALBIORI

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa! Nu e neaparat o realitate periculoasa....
Galbiorii sunt bogati in vitamina D, la fel ca toate ciupercile. Vitamina D este cunoscuta pentru proprietatile...
Un aperitiv simplu de preparat, ce poate fi servit inclusiv la micul dejun sunt chiflele umplute. Ingrediente: ...