Cum sa faci piftie in coaja de ou

Cum sa faci piftie in coaja de ou

Masa de Paste trebuie sa fie bogata si frumos aranjata! Pe langa bucatele minunate pe baza de miel si cozonacii pufosi, pe care suntem convinsi ca le vei pregati cu pricepere, iti recomandam, azi, o reteta aparte, care sa intregeasca tabloul de sarbatoare! Este vorba despre piftie in...coaja de oua! Nu. Nu e  o gluma. Daca ti-am trezit interesul, citeste reteta de mai jos!

Piftie in coaja de ou. Ingrediente pentru piftie:

- un piept de pui;

- un morcov;

- o radacina de patrunjel;

- o bucata de radacina de telina;

- o frunza de dafin;

- 4 boabe de ienibahar;

- un litru de apa;

- sare, dupa gust;

- circa 5 lingurite de gelatina;

Piftie in coaja de ou. Ingrediente pentru oua:

- 7 oua;

- 3 linguri de porumb conservat;

- 3 linguri de mazare conservata;

- un ardei dulce rosu;

- 4-5 crengute de patrunjel.

Piftie in coaja de ou. Mod de preparare:

- pregateste piftia. Curata toate legumele de coaja si spala-le bine;

- adauga pieptul de pui, morcovul, radacina de telina si de patrunjel, frunza de dafin si boabele de ienibahar intr-o cratita;

- toarna apa peste ingrediente si asezoneaza-le cu sare;

- fierbe zeama timp de o ora la foc mediu;

- scoate legumele si carnea intr-un recipient separat;

- intr-un alt vas potrivit, amesteca gelatina cu un pic de zeama din cratita, pana cand se va dizolva complet;

- toarna compozitia in cratita si amesteca;

- da vasul de pe foc si pune-l deoparte.

- pregateste ouale. Sparge varfurile oualor cu un varf subtire de cutit;

- toarna cu atentie galbenusurile si albusurile intr-un castro( le vei folosi pentru prajitura preferata, de exemplu);

- pune cu grija cojile intr-n bol adanc;

- toarna apa fierbinte peste coji pentru a le steriliza;

- scoate cojile de oua din bol si pune-le cu gaura in jos pe un suport pentru oua. Astfel, se vor scurge bine;

- taie ardeiul rosu si pieptul fiert de pui in forma de cubulete;

- pregateste frunzulitele de patrunjel pentru decor si scurge porumbul si mazarea conservata de zeama;

- umple cojile de oua. Ia cateo frunza de patrunjel si pune-o la baza cojii, folosind o penseta;

- adauga in coaja cateva boabe de porumb, de mazare, cateva bucatele de ardei si de carne;

- continua sa stratifici ingredientele, pana cand vei umple coaja de ou;

- toarna zeama de legume peste ingredientele din coaja, astfel incat sa o umpli cu varf

- fa la fel cu toate cojile de ou;

- transfera cojile umplute la frigider si las-o ceva timp sa se prinda;

- scoate piftia din frigider si sparge cu grija cojile, ca si cum ai decoji niste oua;

- pune piftia pe un platou potrivit si consum-o la masa de sarbatoare.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa obtii oua marmorate. Vopsea din ingrediente naturale

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Piftia sau racitura de crap face parte din categoria antreurilor reci care se prepara in special iarna....
Masa de Paste fara cozonac parca nu e masa de Paste! Asadar, orice gospodina/gospodar pregateste aceasta prajitura...
Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta,...